Poznáme najkrajšie i najškaredšie miesta Bardejova za rok 2020

3698x
19. Október 2020
Vyhodnotenie programu Čistý Bardejov
Hyzdič roka 2020 
 
Komunitná nadácia Bardejov znovu ocenila víťazov súťaže O najkrajšie okolie a udelila aj povestný titul „Bodliak mesta za rok 2020“, ktorý patrí najškaredšiemu objektu v rámci mesta. 16. októbra 2020 vyhodnocovala Komunitná nadácia Bardejov už po šestnásty raz svoj najväčší program – Čistý Bardejov.
 
Z dôvodu súčasných opatrení nebolo možné toto vyhodnotenie urobiť tradičným slávnostným spôsobom na verejnosti. Komunitná nadácia to všetko preniesla do online priestoru.
 
Program je charakteristický tým, že občania môžu požiadať komunitnú nadáciu o grant do sumy 600 eur pre skrášlenie okolia pred svojím bytovým domom, alebo na zveľadenie verejného priestoru, ale tiež tým, že všetky objekty a priestranstvá v meste sú hodnotené v troch kategóriách: 1. rodinné domy, 2. bytové domy a 3. organizácie.
 
Treťou úrovňou programu je reštrikčná súťaž zameraná na vyhľadávanie takzvaných hyzdičov mesta. Vyhodnotený najväčší hyzdič získava každoročne putovnú „cenu“ Bodliak mesta. Za rok 2020 toto ocenenie získal, na základe online hlasovania verejnosti z 9 „kandidátov – hyzdičov“ zanedbaná fontána v Bardejovských Kúpeľoch – pred Strediskom obchodu a služieb. 
 
Na 2. mieste skončil bývalý liečebný dom DUKLA – vlastník Bardejovské Kúpele, a.s. a 3. miesto získal chátrajúci objekt – bývalé Flamingo na Vinbargu. Vlastníkom je – SCOMA, a.s.
 
Program Čistý Bardejov je realizovaný komunitnou nadáciou už od roku 2005 v rámci Strategického plánu ekonomicko – sociálneho rozvoja mesta. Vyhodnocovanie súťaže O najkrajšie okolie je každoročne uskutočňované hodnotiacimi komisiami zostavenými z členov Správnej rady KNBJ, poslancov mestského zastupiteľstva a dobrovoľníkov KNBJ.
 
V kategórii Rodinné domy boli v tomto roku ocenení:
1. rodina Ing. Petra Kertysa, m.č. Bardejovská Nová Ves, ul. Orechová 9
2. rodina Ivana Pionteka, ul. Štefánikova 13A
3. rodina Mgr. Jána Šoltésa, ul. Pod Šibeňou horou
 
Kategória Bytové domy:
1. obyvatelia bytového domu na ul. Komenského 12-15
2. obyvatelia bytového domu na Vinbargu, Nám.arm.gen. L. Svobodu 17
3. obyvatelia bytového domu na ul. Ťačevská 8 – 10
 
Kategória Organizácie:
1. Krytá mestská plaváreň, Wolkerova ul. – investor do rekonštrukcie a správca: BARDTERM, s.r.o. – konateľka Ing. Mária Vaňková
2. areály firmy KAMAX k.s., Priemyselná ul. – konateľ Ing. Ján Ďuraj
3. Denné centrum sociálnych služieb, m. č. Bardejovská Nová Ves – konateľka Ing. Anna Gӧblová
(11:11, knbj) 
Diskusia
Pridať komentár