VIDEO | Stopka pre bardejovské ihriská a športoviská

1358x
14. Október 2020
Na dodržiavanie opatrení dohliadne mestská polícia
 Pozrite si videoreportáž
 
Zhoršujúca sa situácia spojená s koronavírusom prinútila bardejovskú samosprávu prijať ďalšie opatrenia ešte skôr, ako sa zavedú v celej krajine. Po zavretých základných školách prišli na rad aj ihriská a športoviská, kde dochádzalo najmä k združovaniu dospelých s deťmi či dospievajúcej mládeže.
 
„Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bardejove nariadil, že od pondelka 12. októbra sa majú okamžite uzavrieť všetky detské ihriská a vonkajšie športoviská, to znamená multifunkčné ihriská, skatepark a detské dopravné ihrisko,“ priblížil Stanislav Draganovský z mestského podniku Bapos.
 
Jednotlivé ihriská a športoviská ohradili páskou, dodržiavanie opatrení kontroluje mestská polícia. Počas prvej vlny pandémie boli Bardejovčania disciplinovaní a zákaz dodržiavali. Mesto verí, že tomu bude tak aj počas nasledujúceho obdobia.
 
„Fakt nedochádzalo k žiadnemu zneužívaniu ani trhaniu tých pások ani k žiadnemu ničeniu. Ľudia boli zodpovední, ihriská boli prázdne,“ uzavrel Draganovský.
 
Po lokálnom uzatváraní ihrísk vstupuje do platnosti od štvrtka 15. októbra aj celoplošné uzatváranie. Výnimka platí len pre najvyššie športové súťaže, ktoré majú dovolené trénovať a hrať ligové zápasy bez prítomnosti divákov.
(17:16, red)
Diskusia
Pridať komentár