Veľký Šariš získal titul Európske mestečko športu 2021

370x
12. Október 2020
Historický úspech v rámci Slovenska
 Šport pre každého 
 
Mesto Veľký Šariš sa môže pochváliť radostnou novinkou. Ako prvé v histórii Slovenskej republiky totiž získalo titul Európske mestečko športu 2021.
 
Titul udeľuje ACES Europe European capitals and cities sport federation. Každý rok sa vyberá jedno Európske hlavné mesto športu, niekoľko Európskych miest športu a tiež Európskych malomiest športu s počtom obyvateľov do 25 000. Do tretej kategórie patrí aj Veľký Šariš.
 
Aj napriek aktuálnej pandemickej situácii sa mesto pod hradom uchádzalo o titul, a to online formou. Športové aktivity a rôzne kluby majú vo Veľkom Šariši svoje nenahraditeľné miesto a teraz sa môžu tešiť z toho, že o nich bude počuť aj Európsky parlament.
 
Hodnotiaca komisia sa pri výbere zamerala na to, či mesto vie zabezpečiť šport pre každú vekovú kategóriu, ale napríklad aj pre znevýhodnené osoby so zdravotným postihnutím. Do úvahy brali i zázemie športu v meste, taktiež aj udržiavanie športovej tradície. V prípade Veľkého Šariša to bezpochyby platí.
 
Značka Veľkého Šariša ako športového mesta sa tak dostane ďaleko za hranice štátu. Okrem propagácie je tu ešte jeden veľký benefit. Mesto sa zviditeľní aj na športovom poli.
(18:28, red, foto: velkysaris.sk)
Diskusia
Pridať komentár