Prezident Partizána Stanislav Soroka: Nechceme sa v súťaži trápiť

6482x
09. Október 2020
Noví tréneri a hráči
Stanislav Soroka 
 
Partizán Bardejov v 2. futbalovej lige sa v ostatných sezónach trápi na chvoste tabuľky. Po nevydarených skúsenostiach so sponzorom z Poľska i regionálnym na krátko vymenovaným generálnym riaditeľom klubu z roku 2019 v osobe Dávida Gedeona z NLF Invest sa rysuje nová podoba oživenia futbalu v meste.
 
Z kuchyne akadémie Ajaxu
 
Do sobotňajšieho zápasu bez divákov Partizán Bardejov nastúpil proti Dubnici nad Váhom (0:0) pod dvojicou nových trénerov. Hlavným je Hajrudin Nuhic z Belgicka, bol asistentom domácej reprezentácie do 21 rokov.
 
Asistentom je Memis Ösata z Turecka. Predstavili sa aj traja mladí hráči, odchovanci populárneho klubu Ajax Amsterdam.
 
Hajrudin Nuhic z Belgicka (vľavo) a  Memis Ösata z Turecka
 
Pilotný projekt nič nestojí
 
Prezident Partizána Bardejov Stanislav Soroka ďalšiu výmenu trénerov vysvetľuje takto: „Je to pilotný projekt, či sa to podarí, to neviem. Potrebovali sme zmenu v tíme. Aj traja hráči z akadémie Ajaxu Amsterdam (B. F. Akawhakou, G. M. R. Mijland a D. Lizardo) by mali byť prínosom. S týmto klubom zvučného mená náš projekt nemá nič spoločné.
 
Mala by to byť konkurencia pre domáci káder. Takto by mali aj naši futbalisti viac zabojovať o účasť v základnej zostave. Zatiaľ sa nám v súťaží nedarí. Uvidíme, čo prinesie spolupráca s cezhraničnými subjektmi. Bola to dohoda medzi mnou a ľuďmi, ktorí mi pomôžu vo futbale. Nerád by som menoval. Nič nás to nestojí, tak prečo nie.“
 
 
Hrať sa bude stále bez divákov
 
Zápas s Dubnicou nad Váhom bol bez divákov a predpoklad sa rysuje, že to tak bude až do skončenia jesennej časti. Po zápase zaujal akurát názor hosťujúceho asistenta trénera. Svojrázny Peter Gergely by privítal, keby na štadióne bez fanúšikov znela s reproduktorov aspoň hudba.
 
No šéf Partizána má celkom iné starosti: „Nechcem, aby sme sa trápili na spodných priečkach súťaže. Čaká nás obdobie do osláv sto rokov futbalu v meste. V roku 2022 sa toho chceme dožiť tak, aby sme sa nezachraňovali. Bol som na služobnej ceste vo Švajčiarsku a podobne, zháňam sponzorov.
 
Neurobili sme odvolávanie ani prevrat. Tréneri Kukulský a Palša sa budú aktívne podieľať na tréningovom i súťažnom procese. Naďalej do našej farmy budeme dodávať piatich hráčov. Urobím všetko preto, aby mi niekto pomohol,“ nádeja sa Soroka.
 
Bardejov je pred sériou ťažkých zápasov. 10.10.2020 (v sobotu) nastúpi v Banskej Bystrici, 17.10.doma proti Skalici a 24.10 u železiarov v Podbrezovej.
(18:45, šč)
Diskusia
Pridať komentár