Jozef Struhala sa stal Majstrom Slovenska, Cingeľová, Čupeľa a Gdula so striebrom

2305x
08. Október 2020
Majstrovstvá Slovenska v Kickboxe 
Bardejovská výprava 
 
Posledný septembrový víkend, dňoch 25. - 26.9.2020 sa konali v mestskej športovej hale Arena v Lučenci Majstrovstvá SR v kickboxe 2020.
 
SZKB v spolupráci so Slovenskou asociáciou univerzitného športu a Telovýchovnou jednotou Slávia Technická univerzita Košice usporiadal v rovnakom termíne aj Akademické Majstrovstvá SR v kickboxe.
 
Obavy z nižšej účasti na preteku sa nakoniec nenaplnili a do sobotňajších športových zápolení zavítalo 218 pretekárov v 468 štartoch z 31 klubov SZKB. Po piatkovom vážení a registrácii, začal sobotný súťažný deň slávnostným otvorením s hymnou SR.
 
Na MSR sa zúčastnila aj výprava z Kickbbox clubu Bardejov, pod vedením trénera Vladimíra Dudinského, ktorý tentokrát nemohol zabojovať o medailu, nakoľko sú tieto preteky vekovo obmedzené. O medailu zabojovali Jozef Struhala, ktorý vo finále vo váhe do 81 kg full contact získal 1. miesto, a tak sa týmto výkonom stal prvýkrát vo veku 38 rokov Majstrom Slovenska. Po minuloročnom "neúspechu" priečky striebornej, to pre tentokrát vybojoval. Súperom mu bol člen klubu Raptors Trnava, ktorý je skúseným fighterom, ktorý už neraz bojoval v klietke MMA.
 
Cingeľová s dvomi striebrami 
 
Ďalšou statočnou bojovníčkou na MSR bola Martina Cingeľová, ktorá svoj úspech premenila zo 4 zápasov na 3 výherné, čím obsadila 2 strieborné priečky v point fighting vo váhe do 60 kg K1 na 2. mieste akademických MSR školákov.
 
Do tretice sa na zúčastneného zverenca Kickbox clubu Bardejov Eduarda Gdulu, 10 ročný fighter, vo váhe do 37 kg, usmialo šťastie, kde z troch zápasov, 2-krát zvíťazil nad svojimi súpermi. Edko získal titul vicemajstra Slovenska.
 
Ďalším bojovníkom, ktorý sa zúčastnil týchto MSR bol Tadeáš Čupeľa, ktorý získal "len" druhé miesto v kategórii do 71 kg full contact.
 
Bardejov na 19. mieste 
 
V medailovom sumáre klubov sa najviac darilo košickému Guard klubu, ktorý získal 52 medailí – 26 zlatých, 14 strieborných a 12 bronzových, pred Panterom Prešov – 39 medailí (18 – 9 – 12) a tretím klubom v poradí Paga gym Poprad – 12 medailí (7 – 1 – 4). Bardejov skončil na 19. mieste.
 
Týmto by sme radi poďakovali Nášmu vernému sponzorovi, a to firme DEMJAN za jeho podporu a lojalitu voči Nášmu športovému klubu. Zápasy z MSR si môžete nájsť na instagrame Kick box clubu Bardejov alebo na youtube. V prípade záujmu stáť sa členom Nášho klubu, sme tu pre Vás vždy v pondelky a stredy o 14.30 hod. v priestoroch telocvične na ul. Dlhý rad 16, 085 01 Bardejov. Viac info na tel. čísle 0903 944 441, tréner klubu.
(15:32, VD)
Diskusia
Pridať komentár