Na sninskom futbalovom štadióne pribudne nový zavlažovací systém

758x
29. September 2020
Automatický pomocník
 
Na futbalovom štadióne MFK Snina sa začalo v uplynulých dňoch s výstavbou automatického zavlažovacieho systému plochy futbalového ihriska.
 
Trávnaté plochy budú rovnomerne zavlažované pomocou 30-tich výsuvných postrekovačov, ktoré budú rozmiestnené do štvorcového sponu, to znamená, že jednotlivé postrekovače na seba budú dostrekovať, čo bude znižovať riziko vzniku suchých, nedovlažených miest aj v prípade veterného počasia.
 
Zdrojom vody bude nádrž, do ktorej bude voda prečerpávaná z jestvujúcej studne pomocou čerpadla. Celý systém bude riadený riadiacou jednotkou aj s možnosťou vzdialeného ovládania cez smartphone, v prípade zrážok systém odstaví dažďový senzor. Práce na projekte uskutočňuje spoločnosť Vladimír Dura – DURAIN, s ktorou mesto Snina podpísalo Zmluvu o dielo na realizáciu stavebných úprav „Zavlažovanie futbalového ihriska MFK Snina“ na základe výsledkov realizovaného verejného obstarávania.
 
Na realizáciu tohto projektu mesto Snina získalo finančné prostriedky vo výške 10 000 eur zo štátneho rozpočtu na základe zmluvy o poskytnutí finančných prostriedkov medzi Slovenským futbalovým zväzom a mestom Snina. Údržba zeleného trávnika na futbalovom štadióne bude po skončení prác ľahšia a efektívnejšia.
(9:48, snina.sk) 
Diskusia
Pridať komentár