Futbalisti Partizána Bardejov porazili Slovan Bratislavu, konečne strelili viac ako gól

2689x
27. September 2020
Tri body smerujú z hlavného mesta do Bardejova
Bardejovčania vyhrali v Bratislave nad Slovanom 2:1 
 
V desiatom kole druhej futbalovej ligy vycestovali muži Partizána Bardejov do Bratislavy, kde sa stretli s béčkom Slovana. Domáci doposiaľ nezískali ani bod a proti východniarom chceli bodovať, takisto aj hostia po domácej remíze s Petržalkou chceli proti inému celku z hlavného mesta vyhrať.
 
Bardejovu znova nevyšiel začiatok zápasu a už v desiatej minúte inkasoval, keď brankára Čikoša-Pavlička prekonal Lavrinčík. Hostia sa prezentovali dobrou hrou, no zlyhali v zakončení. V úvodnom dejstve padol iba jeden gól a tak do šantí odchádzali oba celky za stavu 1:0.
 
Po zmene strán pokračovala aktivita Bardejova, hráči boli odhodlaní zvrátiť nepriaznivý vývoj. V 67. minúte do hry prišiel Lukáč a Selimi a bol to práve Lukáč, ktorý už o 7 minút vyrovnával na 1:1.
 
Neprešlo ani päť minút a skóre sa menilo znova, keď prihrávku Maťaša najlepšie spracoval znova Lukáč a poslal Partizán do vedenia – 1:2. V záverečných minútach si už zverenci trénera Kukulského vedenie postrážili a po záverečnom hvizde rozhodcu sa tešili z troch bodov.
 
ŠK Slovan Bratislava B – Partizán Bardejov BŠK 1:2 (1:0)
Góly: 10. Lavrinčík – 74. a 78. Lukáč
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Keresteš, Tatar (67. Lukáč), Švec, Brigant (89. Santos), Horváth, Jarzebak, Dzurík, Mikolaj, Stachura (67. Selimi), Serečin (46. Maťaš)
 

TABUĽKA PO DESIATOM KOLE

Povedali po zápase
 
Stanislav Moravec – tréner Slovana Bratislava B
"Chceli sme konečne získať nejaké body. Zápas bol dobre rozbehnutý, po chybe, ktorú Bardejov spravil sme mohli dať na 2:0 a snáď by sme to už nejak dohrali, ale nedali sme šancu a namiesto toho sa súperovi podarilo výsledok otočiť. Veľmi nás to mrzí, lebo sa nevieme chytiť. Ale taký je futbal."
 
Jozef Kukulský – tréner Partizána Bardejov
"Tešíme sa, pretože sa nám nedarilo ani herne ani strelecky, aj keď sme si v zápasoch nejaké šance vytvorili, nedali sme góly, chýbala nám tam jednoznačne finálna prihrávka, nedostávali sme sa do streľby, takže sme už chceli prelomiť našu nevýraznú sériu. Podarilo sa nám to dnes enormným nasadením. 90 minút v tempe, tlaku, ochote urobiť niečo naviac.
 
 
Chceli sme tu vyhrať, potrebovali sme tu vyhrať. Mužstvo má naviac. Aj dnes ukázali, že majú kvalitu aj dopredu. Začali sme aktívne, mali sme niekoľko šancí, Filip Serečun mal dve strely, domáci nám dali gól po nakopnutej lopte, mali ešte jednu šancu, keď gól nedali, ale my sme domácim tiež hrozili a v druhom polčase si myslím, že sme jasne dominovali a zaslúžene vyhrali.
 
Chlapci ukázali charakter, som veľmi rád, že zobrali opraty do rúk skúsení hráči od ktorých to čakám, Horváth, Maťaš, Brigant, pridali sa aj mladí a bolo tam vidno srdce, emóciu. Slovan nehral zle, má mladé, behavé mužstvo. Nebol to ľahký zápas, ale dokázali sme otočiť zápas a to je veľká devíza pre nás, z toho sa treba odraziť a od pondelka sa pripraviť na ďalší zápas."
 
V tabuľke patrí Bardejovu ôsme miesto, keď doposiaľ tri krát vyhral, dva razy remizoval a štyrikrát ťahal za kratší koniec povrazu. Najbližšie sa hráči od rieky Topľa predstavia doma, keď v sobotu tretieho októbra privítajú Dubnicu nad Váhom.
(14:25, red, foto: futbalnet, foto: archív ahoj.tv)
Diskusia
Pridať komentár