Falošné letáky v schránkach viacerých Bardejovčanov

1550x
26. September 2020
Nepravdivé informácie smerovali k obyvateľom Bardejova
Takýto leták dostali do schránok viacerí Bardejovčania 
 
Dnes ráno (sobota, 26.9.2020) dostali viacerí Bardejovčania do poštových schránok papier, v ktorom sa uvádza, že obyvatelia mesta Bardejov môžu očakávať v zimnom vykurovacom období dočasný alebo trvalý výpadok dodávky tepla a teplej vody.
 
O stanovisko k vhodeným letákom v poštových schránkach, ktoré dostali niektorí Bardejovčania, sme požiadali spoločnosť TeHo Bardejov s.r.o. Riaditeľ Jaroslav Hanzely:
 
"V súvislosti s Vašim dotazom na leták, ktorý bol hromadne vhadzovaný do poštových schránok obyvateľov mesta Bardejov si z pozície riaditeľa spoločnosti dovoľujeme uviesť nasledovné:
 
Spoločnosť Teho Bardejov s.r.o. sa dištancuje od letáku, ktorý bol vhadzovaný do poštových schránok obyvateľov mesta Bardejov. Žiadna z informácií uvedených v letáku nie je pravdivá, predpokladáme, že jej cieľom je poškodiť dobrú povesť spoločnosti TeHo Bardejov a vyvolať znepokojenie a chaos medzi obyvateľmi mesta Bardejov. V najbližšej dobe preto zvážime podanie trestného oznámenia.
 
Chcem Vás ubezpečiť, že žiadny problém s dodávkou tepla v meste Bardejov nehrozí ani teraz ani počas celej vykurovacej sezóny. Spoločnosť TeHo Bardejov je normálne fungujúca spoločnosť ktorá hospodári so ziskom, plní si všetky svoje záväzky a povinnosti a má dostatok paliva na zabezpečenie dodávky tepla v požadovanom množstve a kvalite. 100% vlastníkom našej spoločnosti je ARCA CAPITAL Slowakei Beteleigungs GmbH so sídlom v Viedni (viď www.orsr.sk ) a všetky medializované správy ohľadom spoločnosti ARCA CAPITAL na Slovensku nás nijakým spôsobom neovplyvňujú.
 
Možno len pre ilustráciu, v decembri 2018 došlo k zmene vlastníka našej spoločnosti a tiež k premenovaniu spoločnosti z BIOENERGY BARDEJOV na TeHo Bardejov pričom dodávka tepla bola zabezpečená na 100% a rovnako ostala nezmenená výroba a dodávka tepla, tiež neboli robené žiadne personálne zmeny ani zmeny dodávky paliva."
 
O vyjadrenie sme požiadali aj vedenie mesta Bardejov. Štefan Hij, vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ Bardejov, uviedol:
 
"Len pred malou chvíľou skončilo zasadnutie Mestského krízového štábu v Bardejove (MKŠ), ktoré zvolal primátor Boris Hanuščak a ktoré sa zaoberalo jedinou vecou: škandalóznymi letákmi, ktoré boli v uplynulých hodinách distribuované doteraz neznámymi osobami do schránok obyvateľov mesta.
 
Leták má titulok „Pozor výpadok kúrenia a dodávky teplej vody ! (nami ponechané bez úprav) a opisuje katastrofickú situáciu, ktorá môže nastať v súvislosti s úpadkom spoločnosti Arca Capital Slovakia, výlučného vlastníka spoločnosti TeHo Bardejov. Táto spoločnosť je dodávateľom tepla a teplej úžitkovej vody pre tisícky Bardejovčanov.
 
Vedenie samosprávy, MKŠ a všetky kompetentné orgány dôrazne upozorňujú, že ide o informácie, ktoré sa absolútne nezakladajú na pravde, majú za cieľ destabilizovať celkovú situáciu v meste a podľa slov primátora „sú prejavom neskutočného hyenizmu, najmä v čase nepriaznivo sa vyvíjajúcej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19“.
 
Nech už by sa situácia okolo spoločnosti Arca Capital Slovakia vyvíjala akokoľvek, samospráva Bardejova má všetky prostriedky na to, aby zabezpečila bezproblémové vytápanie domov a bytov: spoločnosť BARDTERM predsa kedykoľvek môže prejsť na vykurovanie plynom. Kotolne i rozvody sú mestské, nikdy neboli predmetom predaja a dôsledky, ktoré sú opísané v letáku sú úplným nezmyslom!
 
Samospráva preto už v najbližších dňoch podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy a bude očakávať razantné kroky zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Nevylučuje však, že podobné letáky sa môžu objavovať aj naďalej: chce preto vyzvať občanov, aby akékoľvek podobné prejavy, akékoľvek iné poplašné správy nahlasovali na Mestskej polícii (MsPO).
 
Žijeme naozaj v zvláštnej dobe... Chceme vás preto vyzvať, aby ste verili iba overeným, oficiálnym správam, nie paškvilom, ktoré sledujú jediný cieľ – rozvrátiť a destabilizovať aj beztak napätú situáciu, spôsobenú šírením ochorenia COVID-19."
(17:31, r) 
Diskusia
Pridať komentár