Študenti v Snine diskutovali o tom, ako zlepšiť mesto

497x
25. September 2020
Prezentácia potrieb mladých ľudí
Vydarená spolupráca
 
Samo sa to nespraví - Výstižný slogan stretnutia s mladými ľuďmi v meste, organizovaného pod záštitou Mesta Snina, oddelenia školstva a Centra voľného času v Snine, v rámci spolupráce v medzinárodnom projekte programu Erasmus+ Europe Goes Local – EGL pod názvom „Čaj v Obývačke“.
 
Študenti zo všetkých stredných škôl v Snine sa stretli, aby diskutovali s predstaviteľmi mesta o tom, čo im v meste chýba a čo by chceli zlepšiť. Primátorka mesta Daniela Galandová a prednosta mestského úradu Dávid Fedorko vo svojich vystúpeniach zdôraznili, že byť aktívnym študentom a aktívnym mladým človekom znamená, že sa vám otvoria dvere všade, kam sa pohnete. Študentov vyzvali, aby ich so svojimi nápadmi a návrhmi na ich riešenie kontaktovali osobne alebo prostredníctvom mailovej adresy moderna@snina.sk.
 
Milým prekvapením bol telemost s bývalou predsedníčkou mládežníckeho parlamentu, známou rodáčkou a moderátorkou Oli Džupinkovou. Mládež pozdravila a povzbudila, aby sa nebáli pridať ruku k dielu. Zaželala im veľa entuziazmu v ich činnosti.
 
V druhej časti neformálneho stretnutia študenti v skupinách vytvárali SWOT analýzy potrieb mladých ľudí v našom meste, ktoré si potom vzájomne prezentovali. Oboznámili sa s dokumentami, ktoré zahŕňajú prácu s mládežou na úrovni Európy, Slovenska, kraja, ale aj samosprávy.
 
Výstupy z tohto stretnutia budú zástupcovia projektu prezentovať na medzinárodnej úrovni so zástupcami samospráv z Čiech a Slovenska. Stretnutie splnilo naše očakávania, spätná väzba bola výborná, a preto plánujeme v podobných neformálnych stretnutiach pokračovať.
(9:38, snina.sk) 
Diskusia
Pridať komentár