II. liga: Košice víťazne, Bardejov a Trebišov s bodom, Poprad odstavil pozitívny test na COVID-19

626x
24. September 2020
Deviate kolo z pohľadu východniarov
Bardejovčania opäť nevyhrali 
 
Stredajšie deviate kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku prinieslo niekoľko zaujímavých výsledkov. V akcii mali byť štyri tímy z východného Slovenska, napokon na trávniky vybehli iba tri.
 
V aktuálnej ligovej tabuľke sú na tom z pohľadu východu najlepšie Košice. Tie nastúpili v stredu na domácom ihrisku proti „béčku“ bratislavského Slovana a aj keď mali množstvo šancí, vyhrali „len“ trojgólovým rozdielom. Skóre duelu otvoril v 33. minúte domáci kapitán František Pavúk a stav 1:0 pre domácich svietil na svetelnej tabuli aj na začiatku druhého polčasu. V ňom futbalisti FC pokračovali v enormnom tlaku, výsledkom čoho bol už v 48. minúte druhý gól domácich z kopačky Robinsona Blandona Rendona. Hostia prišli o akú takú šancu na vyrovnanie v 71. minúte po druhej žltej karte pre Johna Edwina Garciu Castilla. Skóre na konečných 3:0 spečatil v druhej minúte nadstaveného času Marcel Novák. Košice sa vďaka trom bodom posunuli na priebežné tretie miesto, pričom odohrali o zápas menej ako vedúci tandem Banská Bystrica, Skalica.
 
Trebišov aspoň s remízou 
 
Trebišov sa po domácej výhre nad Šamorínom predstavil na pôde žilinského „béčka“ a zaznamenal bodový zisk. Po vlastnom góle hosťujúceho Petra Vojtoviča viedli Žilinčania od 14. minúty 1:0. V druhom polčase vyrovnal v 49. minúte Wisdom Uda Kanu. Už o trinásť minút však domáci opäť vyhrávali, keď do čierneho trafil Benson Anang. Zdalo sa, že „šošoni“ udržia najtesnejšie vedenie až do konca, ale Trebišov v závere vybojoval remízu. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Iľja Tereščenko. Záver duelu poznačila červená karta pre hosťujúceho Matúša Katunského za kopnutie súpera. Trebišov je po zisku ďalšieho bodu na pätnástom mieste.
 
Bardejov bodoval 
 
Bardejov privítal na vlastnom trávniku nevyspytateľnú Petržalku, ktorá v predošlom kole doma remizovala s Košicami. Hostia išli do vedenia v 12. minúte po presnom zásahu Viktora Jedináka. V 25. minúte vyrovnal za domácich Lukáš Horváth a začínalo sa prakticky odznova. O ďalších deväť minút sa odohrala situácia, ktorá mohla nakloniť misky váh na domácu stranu. Petržalčan Marek Václav videl po podrazení súpera v jasnej šanci červenú kartu a Partizán dostal výhodu o jedného hráča. Napriek tomu sa mu počas takmer hodinovej výhody nepodarilo streliť rozdielový gól a duel sa skončil remízou 1:1. Bardejov je po jednobodovom zisku na desiatej priečke.
 
Poprad s koronou 
 
Posledným duelom deviate kola malo byť meranie síl medzi Popradom a Podbrezovou. V tíme domácich bola jedna osoba pozitívne testovaná na COVID-19. Riadenie súťaže tak tento duel odložilo na neurčito.
 
Víkendové desiate kolo ponúkne ďalšiu porciu zápasov s trojnásobným zastúpením východniarov. Tretie Košice nastúpia v sobotu na trávniku dvanástej Dubnice. Deviaty Trebišov hostí šieste Komárno. V nedeľu nastúpia futbalisti desiateho Bardejova na pôde posledného tímu tabuľky, rezervy Slovana. Podľa pôvodného programu mal v rovnaký deň cestovať Poprad do Žiliny na súboj s tamojším „béčkom“. Po vyššie spomínaných udalostiach je aj toto vystúpenie Podtatrancov odložené.
(15:06, red) 
Diskusia
Pridať komentár