VIDEO | Obyvatelia opäť zahlasujú za najkrajšie a najškaredšie miesta Bardejova

1822x
23. September 2020
Program Čistý Bardejov pomáha zveľaďovať mesto
Pozrite si videoreportáž 
 
Bardejovská komunitná nadácia aj tento rok vyhlásila svoj najväčší program s názvom Čistý Bardejov. V rámci neho môžu občania znovu požiadať nadáciu o grant, ktorý je určený na skrášlenie okolia pred obytným priestorom alebo na zveľadenie verejného priestoru. Všetky objekty a priestranstvá v meste budú zároveň hodnotené v troch kategóriách – rodinné domy, bytové domy a organizácie.
 
„Z každej kategórie vyhodnocujeme prvých troch, ktorých potom prizývame na slávnostné vyhodnotenie víťazov. Tam ich vieme spoločensky oceniť a vyzdvihnúť, že sa príkladne starajú o svoje priestranstvá, a tým prispievajú aj k celkovému dobrému vzhľadu mesta,“ uviedol správca Komunitnej nadácie Jozef Jarina.
 
Nadácia neocení iba najkrajšie objekty mesta, ale posvieti si aj na tie, ktoré svojim vizuálom nepridávajú na atraktivite Bardejova. Minulý rok ocenenie získal objekt bývalého hotela Republika.
 
„Tretia úroveň programu Čistý Bardejov je reštrikčného charakteru. Je to už také známe vyhľadávanie takzvaných hyzdičov mesta, kde vyzývame občanov, aby nám dávali podnety, prípadne posielali fotografie z tých objektov, prípadne priestranstiev, ktoré svojím stavom zohyzďujú celkový dojem Bardejova,“ uzavrel Jarina.
 
Zábery sa zbierajú do jednej spoločnej online fotogalérie, kde za nich môžu občania hlasovať. Po zrátaní hlasov získa správca najhoršieho subjektu takzvaný Bodliak mesta. Slávnostné vyhodnotenie všetkých víťazov sa tento rok uskutoční 16. októbra.
(8:14, red) 
Diskusia
Pridať komentár