VIDEO | Študenti SSOŠ v Bardejove pomáhajú v boji za čistejšiu planétu

807x
18. September 2020
Priložili ruku k dielu v rámci akcie Upracme si Slovensko
Pozrite si videoreportáž 
 
Devätnásteho septembra si ľudia po celej zemi pripomínajú Svetový čistiaci deň. Myšlienka medzinárodnej iniciatívy za čistejšiu planétu si našla svoje miesto aj v Bardejove. Do podujatia Upracme si Slovensko, ktoré vzniklo s cieľom pripojiť sa k dobrovoľníkom vo svete, sa zapojili žiaci a pedagógovia Súkromnej strednej odbornej školy na Hviezdoslavovej ulici.
 
„Tento projekt je postavený na tom, že žiaci ako dobrovoľníci si sami upracú priestory školy. Pre nás je to dobré, pretože si žiaci aj takýmto spôsobom vytvárajú iný vzťah k škole a k veciam, ktoré tam fungujú,“ uviedol riaditeľ SSOŠ Ľubomír Čekan.
 
Projekt sa stretol s dobrými ohlasmi zo strany študentov, preto sa tento rok rozhodli aj pre čistenie mestského okolia. Do najväčšej upratovacej akcie sa zapojilo až jedenásť tried.
 
„Týchto žiakov sme si rozdelili do niekoľkých skupín – jedna upratuje okolie školy, druhá vnútorné priestory školy. Tento rok sme túto akciu rozšírili aj do okolia Bardejova. Tretia skupinka sa preto podieľa na čistení okolia smerom na Bardejovské Kúpele. Žiaci budú zberať odpadky, takisto hrabať lístie,“ dodala Mária Pinzíková, zástupkyňa školy.
 
Iniciatíva Svetového čistiaceho dňa každoročne aktivizuje vyše 150 krajín po celom svete v zbieraní odpadu a zároveň pomáha mapovať nelegálne skládky.
(19:02, red) 
Diskusia
Pridať komentár