Štát finančne podporí strojárne v Bardejove

1481x
17. September 2020
Vláda schválila stimuly pre tri spoločnosti vo výške 2,9 milióna eur
Výroba hydraulických valcov a nový strojársky závod 
 
Vláda Slovenskej republiky rozhodla o tom, že finančne podporí dva výrobné závody na východe a vybudovanie výskumno-vývojového centra na Záhorí. Štát schválil stimuly pre spoločnosti v hodnote 2,9 milióna eur. Vybrané firmy tak budú môcť vytvoriť viac ako 170 miest.
 
Spoločnosť Charvát strojárne chce v Bardejove rozšíriť výrobu hydraulických valcov a nosičov kontajnerov. Táto investícia by mala prispieť k zvýšeniu súčasného počtu 224 pracovných miest o ďalších 40 miest.
 
Výroba nových hydraulických valcov
 
Firme vláda na expanziu schválila investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 600-tisíc eur. V rámci investičného zámeru sa začne s výrobou aj s novou generáciou hydraulických valcov. Bardejovské Charvát strojárne sú súčasťou českej skupiny Charvát Group. Tá má rozhodujúci podiel na výrobe a predaji hydraulických komponentov v regióne strednej Európy.
 
Okrem centrály v Českej republike má skupina dcérske spoločnosti na Slovensku, Ukrajine a v Chorvátsku. Zamestnáva celkovo 700 pracovníkov.
 
Nový strojársky závod v Haniske
 
Podporu získa aj ďalšia firma na východe Slovenska. Spoločnosť BHS-Sonthofen Slovakia plánuje v priemyselnom parku Haniska v Prešovskom okrese postaviť nový strojársky závod.
 
Viac ako sedemmiliónová investícia by mala priniesť ďalších 50 pracovných miest pri výrobe recyklačných a filtračných zariadení, kontaktných sušičiek, miešacích zariadení na stavebné materiály či drvičov na výrobu piesku. Firma dostane štátny investičný stimul milión eur vo forme úľavy na dani z príjmu.
(18:43, red) 
Diskusia
Pridať komentár