Poprad sa zapojí do Svetového čistiaceho dňa

490x
16. September 2020
Aktivity pre čistejšie mestá a miesta
Za lepšiu planétu 
 
Mesto Poprad v spolupráci s OZV ENVI – PAK sa zapojí do akcie Vezmi to do vlastných rúk! Podujatie sa uskutoční počas Svetového čistiaceho dňa (World Cleanup Day), ktorý sa koná v 150 krajinách s ambíciou zapojiť 5 % ich populácie a upratať svoje okolie.
 
Na Slovensku túto aktivitu organizuje združenie Upracme Slovensko. Odštartujte s nami odpadovú revolúciu. Príbeh Svetového čistiaceho dňa začal v roku 2008 v Estónsku. Vtedy ešte národné hnutie Let's Do It usporiadalo udalosť, na ktorej sa zúčastnilo 50-tisíc obyvateľov. Hnutie sa postupne rozrástlo do viacerých krajín, až z toho postupne vznikla myšlienka urobiť jeden Svetový upratovací deň.
 
Do upratovania sa každoročne zapoja milióny dobrovoľníkov po celom svete, ktorí budú počas jedného dňa naraz čistiť svoje okolie. Podujatie slúži zároveň aj na zbieranie dát z celého sveta. Tie monitorujú celosvetový problém a pomáhajú prispievať k hľadaniu riešení.
 
Ak vás hnevá neporiadok v okolí, rozhádzané odpadky a chcete s tým niečo urobiť, tak príďte 19.septembra. 2020 o 9:00 na parkovisko pri Lome na Kvetnici. Vrecia a rukavice budú zabezpečené.
(8:21, poprad.sk)
Diskusia
Pridať komentár