Futbalisti Tatrana v dohrávke hladko porazili Svidník

318x
15. September 2020
Päť gólov v sieti súpera
Prešovčania porazili Svidník jasne 5:0  
 
Futbalisti Prešova nadelili na domácom ihrisku päť gólov aj ďalšiemu súperovi. V dohrávke 8. kola III. ligy Východ vyhrali nad posledným Svidníkom jasne 5:0. Rovnakým výsledkom skončil aj ich predchádzajúci domáci zápas s Bardejovskou Novou Vsou.
 
V úvode dohrávaného zápasu pohrozili domáci, po centri z pravej strany hlavičkoval z dobrej pozície, tesne za päťkou stojaci Gladiš, no lopta išla nad. Tatran sa ujal vedenia v 22. minúte. Marián Sabolčík zahrával priamy kop, vystrelil prudko do pravého horného rohu. Brankár loptu vyrazil pred seba a Kopín ju dorazil do siete – 1:0. V 27. minúte mali šancu hostia. Lopta išla zo stredu ihriska do šestnástky, kde si Matej Makara poradil s prešovským obrancom. Pekne sa okolo neho otočil a ponúkol sľubnú šancu svojmu spoluhráčovi Potomovi, ktorý chcel prelobovať vysunutého brankára Gmittera, ale lopta letela vysoko nad.
 
V 37. minúte sa dostal po rohovom kope k zakončeniu Kopín. Zvolil strelu po zemi k pravej žrdi, gólman Mikluš ju vyrazil. Na opačnej strane dostali hostia peknú loptu do šestnástky. Strelecký pokus bol z blízkej vzdialenosti, skončil len na hráčovi Tatrana, ktorý strelu zblokoval. Tesne pred odchodom do šatní Šarišania zvýšili svoj náskok. Ivanko Macej vysunul Pačindu, ktorý v šestnástke našiel osamoteného Gladiša, brankár nemal šancu – 2:0.
 
Päť minút po prestávke premenil Samuel Gladiš pokutový kop – 3:0. V 52. minúte strieľal ten istý hráč na bránu opäť. Vysunul ho Ivanko Macej, no brankár Gladišovu strelu kryl. O šesť minút neskôr mali domáci ďalšiu príležitosť na gól. Gladiš dostal loptu od Ivaneckého priamo na hlavu, snažil sa ju usmerniť do brány, no Mikluš Svidník zachránil. Štvrtý gól Prešova padol v 67. minúte. Ivanko Macej prihral do šestnástky Gladišovi, ktorý loptu posunul Ivaneckému. Ten trafil z prvej ľavačkou krásne do pravého horného rohu brány – 4:0. Tutovú príležitosť mal Lukáš Makara. Loptu mu naservíroval Kraľovič, Makara ostal pred bránou sám. Loptu usmernil do odkrytej časti hosťujúcej svätyne, Mikluš sa ale stihol hodiť do strely a loptu nakoniec vytesnil. V 77. minúte Hatok našiel oblúčikom pri ľavej žrdi Kraľoviča, ktorý poslal loptu do brány a uzavrel skóre – 5:0.
 
Povedali po zápase Gabriel Bocko, asistent trénera 1.FK Svidník: 
 
„Problémy sú na to, aby sa riešili. V našom klube nejaké boli, ale oni si to musia vyriešiť sami medzi sebou. Vo Svidníku som bol na prvom tréningu len deň pred zápasom. Na tréningu boli deviati hráči z toho dvaja brankári, ani jeden z nich však nechytá, v zápasoch chytá iný brankár. Prišiel som trénovať, potrebujem sa zoznámiť s futbalistami.  
 
Chlapcom som povedal, že sú takí istí hráči, ako Prešovčania. Tatran je značka, ale už tam nehrajú tí hráči, ktorí kedysi. Sú z mäsa a kostí, ako naši a treba šľapnúť, to som im povedal. Prvých tridsať minút sa mi to páčilo, boli celkom odhodlaní. Veľká chyba bol neodpískaný pokutový kop. Za stavu 0:0 v 6. minúte to bola čistá penalta pre nás.  
 
Jedenástku sme mali kopať aj po ruke domáceho hráča. Tatranu našu ruku rozhodca odpískal, ale nám nie. Pri prvom góle, ktorý sme dostali, naši hráči zaspali. Brankár loptu vyrazil, ale domáci hráč ju dorazil do brány. Pokiaľ naši vládali, hrali dobre, potrebné bolo dať gól. Rozhodca domácich postavil na nohy a bolo 3:0. Po psychickej stránke sme odišli.“ 
 
Peter Petráš, tréner 1. FC Tatran Prešov:
 
„Vo Svidníku majú svoje problémy, ale problémy majú aj iné mužstvá. Chalanov som pripravoval na to, aby sme zápas nepodcenili. V prvom polčase sa súper dostal do troch gólových príležitosti, čo by sa nemalo stávať.  
 
Cez prestávku sme si niečo povedali a druhý polčas už vyzeral úplne inak. Iný bol prístup hráčov aj to, že súpera sme prakticky do ničoho nepustili a my sme si vytvorili na jeden zápas až množstvo gólových príležitostí.“  
 
1. FC Tatran Prešov – 1.FK Svidník 5:0 (2:0)
Góly: 22. Kopín, 45., 50. Gladiš (druhý z 11m), 66. Ivanecký, 77. Kraľovič
ŽK: Hudák, Zápotocký
 
Rozhodovali: Gorel – Jasečko, Hríb, 422 divákov.  
 
Zostava Svidníka: Mikluš – Kiseľa, Hudák, Zápotocký, Matkobiš, Čabala (88. Hudák), Košč, Tokar, Potoma, Gajdoš (67. Kočan), Makara (75. Kamenický)   
 
Zostava Prešova: Gmitter – Ďurek, Špak, Luberda, Hatok – Goncharevich (59. Lupčo) – Ivanko Macej (67. Kraľovič), Sabolčík (46. Ivanecký), Kopín, A. Pačinda (59. Makara), Gladiš (67. Špilár)
(20:55, r, foto: V. Zamborský)
Diskusia
Pridať komentár