Vo Svidníku zomrel pacient, ktorý bol pozitívne testovaný na koronavírus

1086x
14. September 2020
Hospitalizovaný bol len krátko
Otestovali aj zdravotníkov 
 
Vo svidníckej nemocnici zomrel v uplynulých dňoch pacient, u ktorého neskôr potvrdili koronavírus. Konkrétne išlo o internistického pacienta, v nemocnici bol hospitalizovaný krátko.
 
Po úmrtí na pneumóniu výsledky testov potvrdili ochorenie COVID-19. Otestovaní boli aj zdravotníci, ktorí mohli prísť so spomínaným pacientom do kontaktu.
 
Výsledky testov sú negatívne, zdravotnícky personál bude opakovane testovaný aj na desiaty deň od kontaktu s pacientom. V nemocnici je momentálne zakázané prijímať návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach.
 
Na Slovensku v nedeľu pribudlo 48 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa celkovo 1425 testov. Medzi pozitívne testovanými bolo 23 žien a 25 mužov vo veku od 10 do 81 rokov. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších päť ľudí, celkovo sa už zotavilo 3129 pacientov.
 
V nemocniciach je hospitalizovaných 129 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 96 z nich. Na JIS je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 10 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 2413.
(13:21, red) 
Diskusia
Pridať komentár