Michalka pokrstil syna gólom a víťazstvom nad Pov. Bystricou

372x
13. September 2020
Prešov s ďalším víťazstvom
Prešovčania zopakovali výhru z finále Slovenského pohára, ktoré sa konalo v Bardejove 
 
V stretnutí 2. kola Slovnaft handball extraligy nadviazali hádzanári Tatrana Prešov na nedávne víťazstvo vo finále Slovenského pohára s Považskou Bystricou (29:12) a svojho odvekého rivala porazili aj v extraligovej „odvete“.
 
Pod víťazstvo 28:17 (14:11) sa gólovo najvýraznejšie podpísal krídelník Nuno Santos, ktorý zaznamenal päť presných zásahov. Najbližšie sa Tatran v najvyššej slovenskej súťaži predstaví v 3. kole na palubovke ŠKP Bratislava (sobota 19.9.).
 
V domácej Tatran handball aréne čaká zverencov Slavka Golužu najbližšie východniarske derby proti Košice Crows. Duel je naplánovaný na sobotu 29. septembra o 18. hodine.
 
Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 27:18 (14:11)
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 1, Santos 5, Fech, Linhares 4, Rečičár 1, Hozman 1, Fižuleto 2, Michalka 1, Grzentič 1, Hernandez 4/2, Jaballah 4, Carapkin 3
 
Tatran zopakoval proti Považanom vydarený úvod zápasu z nedávneho finále Slovenského pohára. V úvodnej päťminútovke dal tri góly a po desiatich minútach bol stav už 7:2, keď sa zelenobieli presadzovali rýchlou hrou a vydarenými kontrami.
 
Z nastúpeného trendu ale potom zľavili, vyskytli sa technické chyby a tie súper trestal. Najskôr znížil na 7:5 a v záverečnej desaťminútovke prvého dejstva sa zo stavu 10:6 nenápadne doťahoval, až napokon v 28. minúte vyrovnal Jurák na 11:11. Domácich to ale prebralo a ešte do prestávky tromi gólmi súperovi odskočili.
 
 Reportáž z finále Slovenského pohára, ktoré sa v závere augusta uskutočnilo v Bardejove
 
Keď Hernandez premenenou sedmičkou odštartoval druhý polčas, bol náskok Tatrana opäť štvorgólový (15:11). Napriek niektorým ďalším chybám, či nepremeneným šanciam však už zelenobieli nedovolili súperovi priblížiť sa, naopak svoj náskok budovali.
 
Gólom na 24:17 oslávil narodenie syna Dávida jr. aj čerstvý otec Dávid Michalka a napokon sa zverenci Slavka Golužu mohli tešiť s celkového deväťgólového víťazstva.
 
Hlasy po zápase
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Zápas sme začali dobre. Viedli sme 7:2, no vzápätí nepremenili ďalšiu vyloženú príležitosť, vyprodukovali zbytočné technické chyby a namiesto stavu 9:2 sme dovolili súperovi znížiť na 8:6 a vrátiť sa do zápasu. To nie je dobré. Nechcem robiť alibi s tým, že sme cez týždeň ťažko trénovali, keďže hráči sa musia po dobu čo sú na palubovke vždy sústrediť na maximálny výkon.
 
Môžu zvládnuť desať minút v plnom tempe a potom si oddýchnuť. V druhom polčase, keď sme zahrali rýchle lopty, bolo to pekné. Ak v takom prípade hráč aj urobí chybu, dá sa to odpustiť. Ale zápas sa mi nepáčil, povedal som to aj chlapcom v šatni. Neboli naňho sústredení. Európske súťaže prídu rýchlo a potrebujem, aby sa hráči dostali do formy. Ako tréning bol tento zápas veľmi dobrý, ale takto v ďalších dueloch hrať nesmieme. “
 
Dávid Michalka, pivot Tatrana: „Keď som nastupoval na zápas, bol to predsa len iný pocit. Čerstvo sa mi narodil syn. Ale musel som k tomu pristúpiť profesionálne, predsa len je to zápas. Veľmi ma ale potešilo, že sa mi v ňom podarilo dať aspoň ten gólik. Bol určený pre malého Dávidka.
 
Takú vec máte v hlave celý čas, ale musel som sa sústrediť na zápas. Ten sme začali dobre. Potom sme však začali zbytočne robiť technické chyby, súper sa dotiahol, dokonca vyrovnal. Druhý polčas sme začali hrať rýchlu hádzanú, lopta išla z ruky a dokázali sme sa im odrhnúť. Som rád, že sme vyhrali a teraz sa už teším domov za malým.“
 
Nuno Santos, krídlo Tatrana: „Najdôležitejšou vecou je víťazstvo. Ale naše vystúpenie nebolo také, aké sme si predstavovali. Bolo dosť odlišné od toho, ktoré sme predviedli vo finále Slovenského pohára. Počas týždňa sme veľa trénovali a možno sme to počas zápasu pociťovali. Ale nemali by sme na to myslieť. Potrebujeme na sebe stále pracovať a dúfam, že najbližšie sa predstavíme v oveľa lepšom svetle.
 
Guilherme Linhares, spojka Tatrana: „Teší nás víťazstvo, ale v zápase sme urobili veľa chýb, na ktorých musíme pracovať. Máme určený systém a ten sme dnes nie vždy dodržiavali. Súper dnes hral lepšie ako pred dvomi týždňami vo finále pohára. My naopak horšie. Potrebujeme na tom popracovať na tréningoch, pretože pred nami sú zápasy aj s ďaleko náročnejšími súpermi. Potrebujeme preto tieto chyby odstrániť.“
(18:55, tatranpresov.sk, IK, foto: Viktor Zamborský)
Diskusia
Pridať komentár