VIDEO | Bardejovčanky v šlágri kola zdolali Myjavu

1767x
09. September 2020
Hrdinkou zápasu Stela Semanová
 Pozrite si videoreportáž
 
Futbalistky Partizána Bardejov zvládli aj štvrtý zápas v sezóne, keď v šesťbodovom zápase v domácom prostredí porazili myjavský Spartak po góle Stelky Semanovej tesne 1:0.
 
Pri rieke Topľa sa od úvodu hral atraktívny futbal a oba celky išli na maximum. Viac z hry mali spočiatku Myjavčanky, ktoré ohrozovali územie pred gólmankou Tamarou Solárovou, no obrana domácich bola spoľahlivá. V polovici úvodného dejstva odrazenú loptu zachytila Darija Djukić, našla nekrytú Semanovú, ktorá sa pohrala s obranou hostiek a krásnou strelou poslala východniarky do vedenia.
 
O päť minút spravili partizánky viacero chýb, Katarína Vredíková sa už sama rútila na Solárovú, keď v poslednej chvíli ručnú brzdu zatiahla mladá Mária Petrová a za faul pred pokutovým územím videla červenú kartu. Z priameho kopu Myjava mierila nepresne a od tohto momentu, aj keď v oslabení, iniciatívu prevzali domáce.
 
Aj po zmene strán sa hral zaujímavý duel a diváci boli svedkami viacerých pekných akcií. S pribúdajúcim časom sa domáce viac stiahli do obrany a na kopačky kopaničiarok sa prilepila nervozita. Partizánky sa dokázali ubrániť a mali šancu pridať aj druhý poisťovací gól, no to sa nepodarilo. Napriek tomu zápas zvládli a po záverečnom hvizde sa tešili z dôležitých troch bodov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Dievčatá vydržali sedemdesiat minút hrať o hráčku menej, ale gratulujem dievčatám. Lebo mňa je ťažko počúvať, chcem, aby to bolo veľmi dobre, rýchle, jednoduché, ale nemôže to tak byť každý zápas. Myjava je veľmi dobre družstvo, prekvapili nás na začiatku zápasu, ale myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Mali sme o hráčku menej, mali sme dve alebo tri stopercentné šance, ale nebol gól, ale myslím si, že sme zaslúžene vyhrali,“ zhodnotil tréner žien Partizána Bardejov Igor Djokić.
 
„V Bardejove sa veľmi ťažko hrá, ale si myslím, že prvý polčas bol dobrý z obidvoch strán, bol dobrý futbal celých 45 minút, mali sme nejaké šance. Bohužiaľ, dostali sme gól z jednej z mála strel na bránu, čo sa stane, Stelka to super trafila, takže domáci sa ujali vedenia. Mrzí ma hlavne druhý polčas, keďže domáce hrali v desiatich a my sme sa zľakli možnosti tvoriť, báli sme sa hrať a dávali sme sami seba pod tlak a bohužiaľ to tak dopadlo, že sme prehrali, takže mrzí to veľmi a uvidíme nabudúce,“ okomentovala duel hrajúca trénerka Spartaka Myjava Iveta Neveďalová.
 
Pred reprezentačnou pauzou majú Partizánky na konte dvanásť bodov a v tabuľke sa usadili na prvom mieste, taktiež bez straty bodu je aj druhá Nitra. Najbližšie sa Bardejovčanky predstavia v Žiline.
(19:12, red)
Diskusia
Pridať komentár