Prešov Half Marathon sa tento rok uskutoční

1041x
09. September 2020
Obmedzenia sa dotknú počtu športovcov a divákov
 
Prešov Half Marathon 2020 sa tento rok uskutoční v obmedzenom režime. Pre bezpečnosť športovcov i divákov je rozdelený na 3 menšie podujatia.
 
Prešov Half Marathon 2020 pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov, sa tento rok uskutoční za obmedzenej účasti športovcov i divákov.
 
Podujatie sa tento rok uskutoční na cyklochodníku Prešov – Veľký Šariš. Prevádzka cyklochodníka tak bude v sobotu 12. septembra 2020 v čase od 8.00 hodiny do 18.30 v oboch smeroch obmedzená len na bežcov a účastníkov podujatia Prešov Half Marathon 2020.
 
Z bezpečnostných dôvodov a v rámci hygienických opatrení je Half Marathon rozdelený na 3 menšie podujatia:
  • od 09:00 do 12:00 hod. Prešov Half Marathon – disciplína ½ maratón
  • od 14:00 do 16:00 hod. Prešov Half Marathon – disciplína 10 KM
  • od 17:00 do 18:00 hod. Prešov Half Marathon – disciplína UNIPO 5 KM
Prísne dodržanie opatrení
 
Do zóny ŠTART bude vstup možný iba po odmeraní teploty, s prekrytím horných dýchacích ciest a po dezinfekcii rúk. Pri vstupe do štartového sektoru je potrebné rešpektovať pokyny usporiadateľov a dodržiavať nimi odporúčané odstupy. Pri štarte a rozbehu je každý bežec povinný mať na prvých 200 metroch trate prekryté horné dýchacie cesty (rúško, šatka-bufka), rovnako je to nutné aj bezprostredne po dobehu do cieľa.
 
V rámci polmaratónu vedie trasa od štartu po cyklochodníku do mesta Veľký Šariš na obrátku a späť, v troch okruhoch. V disciplíne 10KM bežci pobežia od štartu po cyklochodníku do mesta Veľký Šariš na obrátku a späť, v dvoch okruhoch. V disciplíne UNIPO 5 KM vedie trasa od štartu po cyklochodníku do mesta Veľký Šariš na obrátku a späť, v jednom okruhu. Trať je v každej disciplíne riadne značená a pomeraná.
 
Balené občerstvenie
 
Občerstvenie bude počas jednotlivých disciplín z hygienických dôvodov a v rámci opatrení obmedzené a balené. Samozrejmosťou bude už tradične aj sprievodný program s DJ-om, bongomanom a ďalšími prekvapeniami. Po dobehnutí do cieľa si bežci vyzdvihnú medaily a cieľové balíčky, kde nájdu občerstvenie a darčeky od partnerov podujatia.
(10:11, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár