Semifinálové zápasy v hádzanej v Bardejove, Prešov ide do finále

945x
29. August 2020
Semifinálové zápasy v Bardejove
Prešovčania v Bardejove postúpili do ďalšieho finále Slovenského pohára 
 
Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v úvodnom semifinálovom zápase na turnaji Final 4 Slovenského pohára 2019/20 v Bardejove nad tímom HKM Šaľa vysoko 36:15 (19:7) a postúpili do nedeľňajšieho finále.
 
Pod hladké víťazstvo zverencov Slavka Golužu sa strelecky najvýraznejšie podpísal kubánsky legionár Pavel Hernandez, ktorý v zápase zaznamenal sedem gólov.
 
Súperom Prešova bude jeden z dvojice Považská Bystrica - Nové Zámky. Medzi ženami sa vo finále predstavia Michalovce, ktoré porazili Bánovce nad Bebravou 36:17 a Šaľa, ktorá vyhrala nad Prešovom 27:20. 
 
Tatran Prešov – HKM Šaľa 36:15 (19:7)
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti, Vaško – Santos 3/1, Pacheco 1, Fech 2/1, Linhares 3, Krok 2, Rečičár 4, Hozman 5, Fižuleto 2, Michalka 1, Grzentič, Hernandez 7, Jaballah 4, Carapkin 2.
Tatran mal do stretnutia vydarený vstup. Po 150 sekundách a dvoch úspešných kontrách viedol 3:0. Šaľa síce dvoma gólmi znížila, ale favorit zápasu pokračoval v nastúpenom trende aj naďalej a v polovici prvého polčasu viedli zverenci Slavka Golužu po štvrtom góle Hernandeza už 10:3.
 
V 18. minúte bol náskok Tatrana prvýkrát dvojciferný (13:3) a neustále narastal. Gólová séria medzi 7. a 21. minútou napokon skončila 11:0 v prospech Tatrana. Výborné zákroky Čuprynu, následný rýchly prechod do útoku a úspešné zakončenia pribúdali na strane zelenobielych, ktorí napokon v prvom polčase nastrieľali súperovi 19 gólov, zatiaľ čo inkasovali iba sedemkrát.
 
Ani po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil. Hoci Tatran rotoval zostavu, skóre v jeho prospech narastalo. V 42. minúte viedol Tatran po Hozmanovom góle prvýkrát o 15 gólov (26:11) a v závere tento náskok ešte natiahol.
 
Po šesťgólovej šnúre v priebehu záverečných siedmich minút narástol až na konečných 21 gólov. Skóre duelu gólom na 36:15 pečatil bardejovský rodák Dominik Krok, ktorý sa vrátil do zostavy po dlhom zranení. Žiaľ, semifinálový zápas po zranení naopak nedohral Pedro Pacecho.
 
Hlasy po zápase
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: „Odohrali sme zápas tak ako sme chceli. Dobrá obrana a veľa kontraútokov, rýchla hádzaná a veľa ľahkých gólov. Dal som šancu aj mladým, aby si zahrali. Dobré bolo, že som mohol so zostavou rotovať. Škoda Pedrovho zranenia, uvidíme čo s ním bude. Teraz sa musíme koncentrovať na finále. Nebude to ľahký zápas. Musíme sa naňho plne koncentrovať a sústrediť sa na náš výkon. Aby sme minimalizovali počet chýb, ktoré robíme.“
 
Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Všetko dopadlo dobre, vyhrali sme a veľa chlapcov dostalo priestor, aby si zahrali. Škoda len, že sa zranil Pedro Pacecho. Zajtra nás bude čakať ťažký zápas. Musíme sa naňho dobre pripraviť. Dnes sme si vyskúšali všetko, čo sme mohli a zajtra sa musíme pripraviť na 150 percent a dať zo seba všetko, aby sme zvíťazili.“
 
Josef Hozman, krídelník Tatrana: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre v obrane tak aj v útoku. Mali sme dobré protiútoky. Až na nejaké chyby sa nám zápas, myslím si, veľmi dobre vydaril. Prvýkrát sme tu mali aj fanúšikov, takže sa nám hralo lepšie. Atmosféra bola veľmi dobrá. Teraz si počkáme, kto vyhrá v druhom semifinále a zajtra nás čaká finále.“
(20:21, IK, tatranpresov, foto: V. Zamborský)
Diskusia
Pridať komentár