Hádzanári Tatrana Prešov sú spokojní s prípravou, novým kapitánom Rábek

629x
28. August 2020
Očakávania pred novou sezónou
 
Pred novinárov predstúpil tréner Salvko Goluža 
 
S hodnotením prípravy, ale aj ambíciami v začínajúcej sezóne pred novinárov predstúpili zástupcovia realizačného tímu Tatrana Prešov. Klub predstavili aj nového kapitána a jeho asistenta.
 
V príprave, ktorá začala 1. júla, no prvý zápas sa uskutočnil až začiatkom augusta, odohrali zverenci trénera Slavka Golužu celkovo desať zápasov s bilanciou ôsmich výhier a dvoch prehier. „Hrali sme dva dobré turnaje v Poľsku a Slovinsku. Zápasy boli kvalitné, skúšali sme na nich niektoré formácie. Škoda len zdravotných problémov Olivera Rábeka a Nina Grzentiča. Myslím si ale, že sme hrali dobre. Chlapci plnili to, čo sme od nich chceli. Hoci sme hrali v rôznych zostavách, systém bol ten istý. Atmosféra v mužstve je pred začiatkom sezóny myslím si dobrá,“ zhodnotil tréner Goluža.
 
Spokojný s predvedenou hrou 
 
Spokojný s predvedenou hrou v príprave bol aj generálny manažér Miroslav Benický, ktorý sa pristavil pri sústredení v Slovinsku, počas ktorého odohral tím päť zápasov za štyri dni. „Mala to byť simulácia toho, čo nás môže čakať počas nasledujúcej sezóny. Môže sa stať, že budeme musieť odohrať niekoľko zápasov v rýchlom slede a niektorí naši hráči na to neboli doteraz zvyknutí. Najmä ku koncu turné už chlapci siahali na dno najmä psychických síl. Bolo vidno, že sa s tým ešte nevedia ideálne popasovať, ale zároveň sa nepoddali, zabojovali a napokon to zvládli,“ hodnotil Benický.
 
K očakávaniam od novej sezóny, ktorú už počas najbližšieho víkendu odštartuje dohrávaným finálovým turnajom Final 4 Slovenského pohára 2019/20 v Bardejove, tréner Slavko Goluža dodal: „Mám stále vysoké kritériá a ciele. Sme Tatran a to musíme ukazovať aj na palubovke. Očakávam však, že mužstvo bude mať cez sezónu určité výkyvy. Prišlo sedem nových chlapcov, ktorí si v tomto prvom roku musia zvyknúť na systém trénovania a množstvo cestovania. Dôležité ale bude, aby boli zdraví, motivovaní a aby chceli uspieť,“ uviedol chorvátsky kouč.
 
Novým kapitánom Tatrana Prešov sa stal Oliver Rábek (vpravo)
 
V novej sezóne tím ako kapitán povedie Oliver Rábek. "S vedením klubu sme sa porozprávali, či by som to vzal. Aj chlapci v šatni to od začiatku brali tak, že ja budem kapitán. Nemal som s tým žiadny problém, vzal som to bez pochybností," vysvetlil nový kapitán tímu. Jeho asistentom sa rozhodnutím kabíny stal Roman Carapkin, ktorý si úlohu zastupujúceho kapitána vyskúšal na výjazde v Slovinsku, kde Rábek pre zranenie necestoval. „Nečakal som, že zo mňa bude asistent kapitána. Je to pre mňa niečo nové, dokonca som kvôli Oliverovmu zraneniu bol prvýkrát vôbec v zápase kapitánom. Urobím zo svojej strany všetko, aby sme so spoluhráčmi boli fyzicky, aj mentálne na sezónu dobre pripravení,“ skonštatoval Roman Carapkin.
 
Sezóna nebude jednoduchá 
 
Ruský legionár očakáva, že nadchádzajúca sezóna nebude jednoduchá a to aj vzhľadom na situáciu s koronavírusom. „Bude to ťažká sezóna, lebo sa nedá očakávať, čo bude zajtra. Uvidíme ako budú vyzerať najmä zápasy v Európe. Situácia už na začiatku nebola ľahká, v príprave nám chýbalo viacero hráčov. Aj ja som čakal na príchod tri dni na hranici. Ale chvalabohu, že sme všetci, okrem našej pravej spojky Ben Abdallaha, už tu a tešíme sa na zápasy v Slovenskom pohári. Dúfam, že semifinále proti Šali zvládneme a finále si zahráme proti Považskej Bystrici, s ktorou máme resty z minulej sezóny. Polovica mužstva si to dobre pamätá...,“ dodal Carapkin.
 
Semifinále pohára je na programe v sobotu 29. augusta o 17-tej hodine proti HKM Šaľa. Víťaz tohto duelu sa predstaví v nedeľu 30. augusta o 20.15 hod. hod. vo finále proti lepšiemu z dvojice Nové Zámky – Považská Bystrica, ktorá obhajuje víťazstvo v pohárovej súťaži z predchádzajúcej sezóny. "Máme v tíme niekoľkých hráčov, ktorí si pamätajú náš predošlý neúspech v Slovenskom pohári. U nových chlapcov absolútne nepochybujeme o ich motivácii, pretože z nich je cítiť obrovský hlad po úspechoch. Neobávam sa toho, žeby nebodaj prišlo k nejakému podceneniu a veríme, že sa trofej vráti do Prešova," skonštatoval generálny manažér Miroslav Benický.
 
V septembrovom pláne sú zatiaľ štyri zápasy domácej extraligy. O štarte európskych súťaží sa zatiaľ nerozhodlo. „V septembri ešte máme pred sebou ligové povinnosti bez pohárovej Európy, čo dáva trénerovi dodatočnú možnosť trénovať a zohrávať mužstvo. Príprava teda prebehla úspešne a už sa tešíme na nový začiatok,“ dodal Benický.
(9:18, IK, tatranpresov.sk, foto: V. Zamborský) 
Diskusia
Pridať komentár