VIDEO | Finalfour sa v Bardejove odohrá koncom augusta

1645x
21. August 2020
Významná akcia nielen pre bardejovskú hádzanú
Pozrite si videoreportáž 
 
Marec mal byť významným mesiacom pre slovenskú, ale aj bardejovskú hádzanú. Po rokoch sa na Horný Šariš mal tento šport vrátiť v najvyššej podobe. Na bardejovskej palubovke mal totiž vyvrcholiť Slovenský pohár v hádzanej mužov a žien pod názvom Finalfour.
 
Koronavírus však tento plán prekazil a organizátori museli hľadať iné alternatívy. Semifinálové a finálové zápasy sa tak odohrajú koncom augusta.
 
„Chceme, aby sa už nejaká súťaž dohrala, keďže najvyššia súťaž mužov aj žien a takisto extraliga boli predčasne ukončené vinou COVID-u. Tak sme dali šancu klubom, aby mohli bojovať aspoň o trofej pre víťaza slovenského pohára,“ uviedol riaditeľ marketingu SZH Martin Simonides.
 
Na palubovku nastúpia favoriti ako Tatran Prešov alebo Iuventa Michalovce, svoje zastúpenie budú mať aj bardejovskí odchovanci Dominik Krok, Lenka Ratvajská či Veronika Vagaská.
 
„Bardejov bola stále bašta hádzanej. Vyrastali tu fakt veľkí legendárni hráči. Bohužiaľ sa potom ukázalo, že tu začala hádzaná upadať. Teraz sa ju snažíme na dievčenskej a chlapčenskej báze pozdvihnúť,“podotkol predseda HC Bardejov Štefan Onofrej.
 
Všetky hygienické oparenia týkajúce sa Finalfour sú odkonzultované s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a budú zabezpečené na tej najvyššej úrovni. Sedenie nebude plné, ale striedavé.
 
„Jedna vec, ktorá sa nás veľmi dotkla, je práve tá kapacita, lebo hala má kapacitu nejakých 1200 ľudí, my môžeme obsadiť maximálne päťdesiat percent miest na sedenie. Dopredu sa týmto ospravedlňujem fanúšikom, ktorí prídu neskoro, ale každému sa budeme snažiť vyhovieť minimálne z balkóna,“ uzavrel Onofrej.
 
Okrem toho budú môcť fanúšikovia všetky zápasy sledovať online alebo prostredníctvom televízneho vysielania. Organizátori pohára veria, že jeho usporiadanie v Bardejove môže hádzanú v kráľovskom meste posunúť na vyššiu úroveň.
(19:05, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár