Darujte školákom radosť z návratu do školských lavíc aj v Bardejove

1416x
21. August 2020
Darujte školákom radosť z návratu do školských lavíc
Pomôcť školákom zo sociálne slabších rodín môžete aj v Bardejove 
 
Do 15. septembra prebieha celoslovenská Zbierka školských pomôcok pre deti, aby mali pekný návrat či nástup do školy. Avšak nie všetci rodičia majú prostriedky, aby svojim deťom dopriali potrebné školské potreby. Pomôcť školákom zo sociálne slabých rodín môžete aj v Bardejove, a tým im uľahčiť prístup k vzdelaniu. Denný stacionár sv. Matky Terezy (Arcidiecézna charita Košice) doručí vyzbierané pomôcky tým, ktorí to potrebujú.
 
Pani Ingrid žije so svojimi štyrmi deťmi v Krízovom centre pre matky s deťmi. Vďaka minuloročnej zbierke sa aj jej dve deti mohli plnohodnotne zapojiť do školských aktivít: „Charita darovala takmer všetko, čo moje deti potrebovali do školy. Dostali tašku, peračník, zošity i školské dosky. Bez ich pomoci, by deti nastúpili do školy nepripravené. Náklady na kúpu potrieb by som si v priebehu septembra nemohla dovoliť,“ spomína na vlaňajšie obdarovanie pani Ingrid.
 
Spájajú solidaritu s ohľaduplnosťou voči prírode
 
Zbierka školských pomôcok sa teší pomerne veľkej popularite. Okrem nových zakúpených školských potrieb je možné darovať aj staršie, ale stále zachované potreby. „Zbierka dokáže vdýchnuť nový život už použitým, ale stále zachovalým veciam. Taška, z ktorej už jedno dieťa vyrástlo, môže poslúžiť inému školákovi.
 
Pastelky, pravítka alebo zošity, ktoré ostali zabudnuté v zásuvke stolíka, dokážu byť nápomocné deťom z krízových centier, detských domovov alebo deťom z mnohopočetných rodín,“ približuje Silvia Hrabčáková, koordinátorka zbierky Arcidiecéznej charity Košice.
 
Ako dodáva, tohoročnou novinkou je reakcia na obdobie pandémie, kedy výučba žiakov prebiehala online. „Rodiny v núdzi potrebnou elektronikou na online výučbu nedisponovali. Preto sme sa rozhodli zbierku rozšíriť aj o zber nových alebo ešte stále funkčných tabletov a notebookov,“ uzatvára Hrabčáková.
 
Zberné miesta v Bardejove
 
Nové alebo používané, ale stále funkčné školské potreby, môžete darovať v Dennom stacionári sv. Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi (L. Berku 199) v pracovných dňoch v čase od 8:00 do 15:00 hodiny.
(9:45, TS)
Diskusia
Pridať komentár