VIDEO | Džudisti v Bardejove pod dohľadom trénerských špičiek

1982x
18. August 2020
Poctivá športová príprava 
Pozrite si videoreportáž 
 
Areál Floriho chaty na Mníchovskom potoku sa počas druhého augustového týždňa stal hlavným dejiskom športu. Zišli sa tam džudisti zo všetkých kútov Slovenska, ktorí mali možnosť absolvovať poctivú športovú prípravu v kempe pod dohľadom skúsených trénerov.
 
„Je to kemp, kde trénujeme trojfázovo, ráno je beh, potom máme dva tréningy doobedu, jeden je poobede. Medzi tým je relaxácia,“ ozrejmil predseda JUDO CLUBU Bardejov Ján Arendáč.
 
V areáli chaty vytvorili pre účastníkov kempu štyri stanovištia, na ktorých mohli trénovať silovú a kondičnú prípravu. Do aktivít sa zapojili starší žiaci, ale aj tí najmenší. Budovanie vzťahu ku športu ako takému začína podľa trénerov už v ranom veku.
 
„Džudo je bojové je umenie, kde deti učíme najmä k sebaovládaniu a až potom je ten športový výkon. To nie je len o tom športe, tie deti aj vychovávame,“ podotkol hlavný tréner CTM Gabriel Čopák.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Malým i veľkým športovcom prišiel svoje skúsenosti odovzdať aj profesionálny tréner z Francúzska, ktorému Slovensko i mesto Bardejov prirástli k srdcu.
 
„Bardejov sa mi páči, je to už piatykrát, čo som tu. Je to krásne mesto, Slovensko je krásna krajina,“ uviedol garant kempu Pierre Neyra.
 
Účastníci si pochvaľovali výber aktivít aj individuálny prístup vedúcich.
 
„Cvičíme tu, hráme sa takže je tu proste dobre,“ prezradil jeden z najmenších účastníkov kempu.
 
„Je to podľa mňa veľmi dobre, po kondičnej stránke, máme tu teraz crossfitový tréning, kruháč a tak a kondička ide úplne hore aj výkonnosť a na druhej strane sú technické tréningy, čo nám pomáha rozvíjať našu hru či v postoji či na zemi, takže za mňa obrovské plus,“ uzavrel starší účastník.
 
Mimoriadna situácia spojená s koronavírusom ovplyvnila aj tohtoročnú súťažnú džudo sezónu, preto musela byť na istý čas pozastavená. Ak však pôjde všetko ako má, priaznivci bojového umenia by sa mohli dočkať majstrovstiev Slovenska žiakov práve v Bardejove.
(8:55, red, foto: Judo Club Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár