VIDEO | Začiatok sezóny pre futbalistky Partizána Bardejov

1557x
15. August 2020
Priblížiť ženský futbal tomu mužskému
 Pozrite si videoreportáž
 
Futbalistky Partizána Bardejov štartujú novú sezónu. Po zahrievacom dueli s Košicami sú pripravené na ďalšie zápasy. Aj napriek tomu, že káder skladali v zložitejších podmienkach, bol tréner s hrou spokojný a tvrdí, že družstvo je v dobrej kondícii.
 
„Spravili sme družstvo, ktoré sme mali na tréningu, lebo sme nemali kompletný káder. Urobili sme to tak, že juniorky hrali spolu so ženami. Bolo veľmi teplo, ale dievčatá hrali stopercentne, uviedol tréner žien Igor Djokić.
 
Klubu sa podarilo získať aj hráčku zo zahraničia, novou posilou družstva je Jelena Vujadinović, ktorá prišla z Čiernej Hory. Pochvaľuje si tréningy, prístup vedúcich, ale aj samotné mesto Bardejov.
 
„Všade sa hrá futbal rovnako, ale médiá sa tu pozerajú na ženský futbal viac. Podľa môjho názoru sa na Slovensku hrá lepší futbal ako v Čiernej Hore,“ poznamenala útočníčka a stredopoliarka.
 
Tréner družstva má ambíciu priblížiť ženský futbal tomu mužskému. Hráčky si najbližšie zmerajú sily v majstrovskom zápase prvej futbalovej ligy žien proti FK Poprad.
 
„Toto je prvý zápas. Bolo nám povedané, že družstvo Popradu nie je tak silné, ale nepoviem to dievčatám, lebo každý zápas by mal byť pre nás silný. Musíme si zvyknúť, ak chceme vyhrať titul aj pohár. Dievčatá trénujú poriadne, podľa mňa nebude problém,“ dodal Djokić.
(13:41, red)
Diskusia
Pridať komentár