VIDEO | Bardejovské futbalistky na tlačovej konferencii predstavili svoje plány

2211x
14. August 2020
Tradičná tlačová konferencia v štvorhviezdičkovom hoteli
 Pozrite si celý záznam tlačovej konferencie futbalistiek Bardejova
 
Pred začiatkom novej futbalovej sezóny žien z klubu Partizána Bardejov sa už tradične uskutočnila tlačová konferencia. K hlavným účastníkom patril zástupca ženského futbalového klubu František Kuľka, tréner žien Igor Djokić, kapitánka žien Maja Dimitrijević a takisto šéftrénerka dievčenskej prípravky a trénerka žiačok Katarína Chovancová.
 
V prvom kole Bardejovčanky už tento víkend (v sobotu, 15.8.2020 od 17.00 hod.) privítajú súpera z Popradu. Posledné zápasy sa odohrali ešte počas jesene minulého roka, nasledovala zimná príprava a jarné súťaže museli byť z dôvodu mimoriadnej situácie spojenej s koronavírusom prerušené. Futbal sa teda nehral približne trištvrte roka.
 
Dôležitá podpora kľúčových partnerov 
 
František Kuľka v úvode tlačovej konferencie vyjadril vďaku médiám za účasť a podporu. „Je to pre nás zaväzujúce, lebo ako raz povedal niekto múdry – o kom sa nepíše, ten akoby ani neexistoval.“
 
Ďalej oboznámil prítomných so skutočnosťou, že do súťaže boli prihlásené všetky tri družstvá, čo nie je zvykom. Aj v tomto roku budú futbalistky reprezentovať klub Partizán Bardejov v kategórii žiačok, v kategórii dorasteniek WU-19 a v kategórii žien.
 
 
Kuľka svoje netradičné poďakovanie adresoval aj Riaditeľstvu hraničnej a cudzineckej polície v Prešove, ktoré pomohlo s presunom legionárok počas ťažkej situácie poznačenej pandémiou COVID-19. Vyzdvihol aj prácu celého realizačného tímu, sponzorov a partnerov, ktorí klub podporujú.
 
Kvôli korone bez titulu 
 
Po jesennej časti v uplynulej sezóne mal Bardejov hru rozohranú veľmi dobre, posledný zápas skončil remízou. Karty boli pred jarnou časťou otvorené, káder bol stabilizovaný.
 
Počas zimy však prešiel väčšími zmenami, pretože odišlo desať hráčok, ktoré boli dobrou oporou družstva. Do Slovana Bratislava, najväčšieho rivala klubu, prešli Kristína Tipulová a Alexandra Tejová, do rakúskeho prvoligového tímu SV Horn odišla strelkyňa Monika Havranová. Do Košíc zase odišla hráčka A družstva Lívia Maliňáková. Do tímu sa však Partizánu podarilo dostať úspešnú reprezentantku z Čiernej Hory – Jelenu Vujadinović.
 
„Jelena hrá v útoku, v predchádzajúcej sezóne sa jej podarilo dať 35 gólov, takže je veľmi úspešná strelkyňa.“ Zmena nastala aj v pozícii trénera ženského futbalu. Ľubomíra Čekana nahradil nový tréner Igor Djokić, ktorý prišiel do Bardejova vo februári.
 
„Dôvod bol úplne jednoduchý, cítil som tam stagnáciu. S výsledkami sme boli spokojní, ale muselo dôjsť k celkovému oživeniu,“ ozrejmil František Kuľka. Čekan však naďalej ostáva najúspešnejším trénerom žien.
 
Tréner, ktorý pôsobil v Číne 
 
Nový tréner Djokić stihol pred epidémiou odohrať jeden prípravný zápas, potom sa na istý čas vrátil späť do srbskej domoviny. Po opätovnom príchode do Bardejova ho čakala naozaj netradičná príprava na novú sezónu, pred ktorou odohrali jediný prípravný duel s Košicami.
 
„Urobili sme veľmi dobrú prípravu, no prekazil nám to vírus. Myslím si, že inak by ženy boli majsterkami na Slovensku,“ podotkol Djokić. Tréner má napriek neľahkým okolnostiam ambíciu dotiahnuť to s futbalistkami na tie najvyššie priečky.
 
Na tlačovej konferencii bola predstavená aj nová hráčka - Jelena Vujadinović 
 
Fyzickú stránku žien pred začiatkom ligy zhodnotila kapitánka Maja Dimitrijević: „COVID-19 nám celú situáciu zo začiatku sťažil, dievčatá však majú veľkú motiváciu. Na prvý zápas v lige sme nabudené a tešíme sa na to, kedy konečne začneme hrať.“
 
V Bardejove vyrastajú futbalové nádeje 
 
Aj napriek tomu, že v médiách sa častejšie skloňuje bardejovský futbalový tím žien, Partizán sa môže pochváliť aj šikovnými dorastenkami a žiačkami.
 
„Kontinuita a prechod z dorasteneckej kategórie do ženskej sú tak signifikantné, že je na to radosť pozerať. Dievčatá sú zapojené do tréningového procesu žien. Dorastenky sú stabilizované a spolupracujú s A tímom,“ vyjadril sa o vychovávaní nových futbalových nádejí František Kuľka.
 
Rozvoj šikovných malých talentov má na starosti Katarína Chovancová. Dievčatá začali trénovať dvojfázovo v polovici júla, pretože sa zúčastnili dievčenského kempu. Na tréningoch sa venujú koordinácii, obratnosti či riešeniu rôznych futbalových situácii, ktoré ich majú čo najlepšie pripraviť na prvú ligu.
 
„Fyzicky to bude pre nich veľmi náročné, pretože budú hrať jedenástkový futbal na veľkom ihrisku. Z tohto dôvodu sme pristúpili k menšej spolupráci s klubom z Vranova nad Topľou. Poskytli nám štyri dievčatá, za čo im patrí veľké ďakujem,“ uviedla trénerka žiačok.
 
Na novú sezónu sa tešia futbalistky, tréneri, ale aj fanúšikovia. Za vopred dohodnutých hygienických opatrení budú môcť prísť podporiť hru aj priamo na štadión a vytvoriť tak skvelú atmosféru. Vedenie klubu je pripravené aj na náhlu zmenu pravidiel.
 
„V prípade, že by došlo k opätovnému sprísneniu opatrení, máme rozpracovaný plán vysielania jednotlivých zápasov.“ V závere tlačovej konferencie vyslovili jej účastníci vďaku za účasť a vyzvali fanúšikov k podpore hráčok.
(19:07, red)
Diskusia
Pridať komentár