V Humennom zasadala mestská rada

391x
13. August 2020
Pomenovanie štadióna ďalej neposunula
 
 V stredu 12. augusta zasadala v Humennom mestská rada. Plénum bolo šesťčlenné, zasadnutie otvoril a viedol primátor mesta Miloš Meričko. Bodov programu bolo hneď niekoľko.
 
Členovia mestskej rady prerokovali predložené návrhy na udelenie ocenení mesta Humenné v roku 2020. Mestská rada odporučila zastupiteľstvu v Humennom tajným hlasovaním vybrať troch ocenených zo šiestich návrhov.
 
Taktiež bolo pre zastupiteľstvo odporučené na schválenie spolufinancovanie projektu „Náhrada nepriepustných plôch za priepustné na území mesta Humenné“ a dofinancovanie projektu „Výstavba mestského atletického areálu na Hrnčiarskej ulici v Humennom“ z vlastných zdrojov. Prítomní sa oboznámili aj s výročnými správami príspevkových organizácií zriadených mestom Humenné za rok 2019.
 
Chýbajúca podpora členov mestskej rady
 
Pomenovanie futbalového štadióna po Mariánovi Čišovskom u členov mestskej rady potrebnú podporu nenašlo. Materiál bol pre zasadnutie stiahnutý. Primátor mesta ocení Mariána Čišovského in memoriam v rámci Dní mesta Humenné, do programu novembrového zasadnutia zastupiteľstva pripraví Odbor školstva, kultúry, mládeže a športu ďalšie alternatívy ocenení osobností v športovej oblasti.
 
Možnosť nových pracovných miest
 
MsR odporúča doplniť materiál Investičný zámer v lokalite Guttmanovo – závod na spracovanie ovocia. S predmetom projektu je spojené aj vytvorenie nových pracovných miest. Stanovisko k zámeru zo strany mesta je doplniť podnikateľský zámer o zdroje finančného krytia na výstavbu i prevádzku. V bode Rôzne sa mestská rada zaoberala požiadavkou konateľov Televíznych a káblových rozvodov Humenné o zrušení poplatku za zriadenie prípojky v lokalitách Handrix a Kudlovce.
(18:43, humenne.sk) 
Diskusia
Pridať komentár