Úspešné ukončenie rekonštrukcie futbalových šatní v Starej Ľubovni

424x
13. August 2020
Lepšie podmienky pre hráčov
Vynovené šatne 
 
Vďaka projektu Slovenského futbalového zväzu „Podpora výstavby rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019 a 2021“ budú futbalisti v Starej Ľubovni hrať zas v o čosi lepších podmienkach. Rekonštrukciou totiž prešla časť futbalového zázemia existujúceho futbalového štadióna.
 
Dňa 5. novembra 2019 schválil Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu samospráve dotáciu vo výške 21 000 € na projekt rekonštrukcie časti futbalových šatní s hygienou a sociálnym zariadením. Predmetné priestory nachádzajúce sa v suteréne objektu MFK Stará Ľubovňa boli totiž v nevyhovujúcom technickom stave. Vzhľadom na to, že nedisponovali vzduchotechnikou a nebolo zabezpečené ich dostatočné vetranie, obvodové murivo nieslo značné známky vzlínajúcej vlhkosti, pričom dochádzalo aj k uvoľňovaniu stropných omietok. Obklady hygienických a sociálnych zariadení boli značne narušené, vybavenie šatní a skladových priestorov určených pre uloženie futbalového príslušenstva bolo opotrebované a poškodené.
 
Nové sprchy a výmena elektroinštalácie
 
Po ukončení procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby bolo dňa 21. mája 2020 odovzdané stavenisko. Zrealizované stavebné úpravy sa týkali predovšetkým vybúrania existujúceho obkladu v šatniach a sprchách, výmeny dverných výplní a zárubní, optimalizácie počtu a veľkosti spŕch, nových povrchov stien a podláh, výmeny elektroinštalácie, sanity, doplnenia chýbajúceho vetrania a nového vybavenia šatní. Mesto Stará Ľubovňa si zrekonštruované priestory prevzalo 27. júna 2020, pričom celkové vynaložené náklady na jednotlivé práce dosiahli 39 217,62 €.
 
V pláne je aj druhá fáza opráv
 
V jesennej časti sezóny 2020/2021 sa na pôde MFK Stará Ľubovňa odohral 5. augusta 2020 futbalový zápas so Sabinovom, kedy už boli hráčom k dispozícií aj predmetné šatne. Plne využívané tak sú bezprostredne od ukončenia rekonštrukcie, a to na tréningovú prípravu a zápasy dvanástich mužstiev rôznych vekových kategórií detí a mužstva dospelých. „Mesto Stará Ľubovňa plánuje v blízkom období pokračovať v rekonštrukcii druhej časti šatní, a to v závislosti od dostupnosti finančných prostriedkov. Vytvorením vhodných kvalitatívnych podmienok futbalového zázemia predpokladáme zvýšenie motivácie samotných detí a mládeže o tento druh športu s dopadom na podporu rozvoja mladých futbalových talentov mesta Stará Ľubovňa,“ dodáva na záver primátor mesta Ľuboš Tomko.
(9:12, staralubovna.sk)
Diskusia
Pridať komentár