Futbalový kemp dievčat s rekordnou účasťou hostil aj Bardejovčanky

2281x
10. August 2020
Jediný futbalový dievčenský kemp na Slovensku
Bardejovčanky si kemp užili 
 
Letné futbalové kempy dopadli nad očakávania. V Radave pri Nových Zámkoch a na Sigorde pri Prešove sa stretli mladé futbalové talenty vo veku od sedem do štrnásť rokov, ktoré absolvovali šesťdňový bohatý program športových aktivít. O ten sa postarala CFT Academy pod záštitou Slovenského futbalového zväzu.
 
Príprava bardejovských futbalistiek začala z dôvodu účasti na kempe v polovici júla. Futbalový kemp je unikátom - ide o jediný futbalový dievčenský kemp na území Slovenska. Bardejovčanky sa v dievčenskej komunite stretli s hráčkami z Prešova, Humenného, Michaloviec, Vranova či Košíc.
 
„Aj vďaka týmto dievčenským kempom sú naše dievčatá súčasťou budovania komunity dievčenského futbalu na Slovensku. Veľkou pridanou hodnotou je aj to, že dievčatá majú možnosť konfrontovať sa s hráčkami iných klubov, s ktorými bežne v lige nehráme,“ zhodnotila trénerka bardejovských dievčat Katarína Chovancová.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Dievčatá absolvovali každý deň dvojfázový tréning, ktorý prispel ku kvalitnému tréningovému procesu. Okrem klasických tréningov, si dievčatá precvičili svoje zručnosti aj počas súťaží - vatry, kde museli splniť istý limit. Piaty ročník kempu prekvapil mimoriadnou účasťou a jeho kvalita stále rastie.
 
„Snažíme sa rok čo rok zdokonaľovať tieto kempy. Slovenský futbalový zväz nám dáva svoju dôveru, preto sa snažíme nesklamať a dôsledne pripravovať, pracovať nielen počas, ale aj pred kempmi,“ doplnila Chovancová a dodala.
 
„Predchádzajúce ročníky sme si vždy spoločne určili jednotný cieľ tréningov pre všetky kategórie na daný deň. Tentokrát to bolo ešte viac prepracovanejšie, pretože všetky tréningové jednotky pripravil koordinátor tréningového procesu Roman Kuzemka. To znamená, že tréneri sa mohli vopred ešte detailnejšie pripraviť na celý týždeň. Samozrejme, vždy bol priestor pre cit a kreativitu u trénera pri jednotlivých cvičeniach.“
 
Dôkazom toho, ze tieto kempy sú veľmi žiadané a kvalitné je aj fakt, že prihlasovanie bolo spustené v polovici októbra 2019, a približne začiatkom marca už boli kempy vypredané.
(21.00, red, foto: KCH)
Diskusia
Pridať komentár