Bohaté dni v prítomnosti saleziánskej komunity

577x
10. August 2020
Neobyčajný Týždeň so saleziánmi
 
Čas plný radosti v obkolesení priateľskej atmosféry
 
Už ako je zvykom, každoročne majú maturanti lákavú ponuku, ktorou je stráviť týždeň so saleziánskou komunitou a zažiť ich každodenný život. My, piati odvážlivci, sme sa rozhodli prijať takúto ponuku, a tak sme sa začlenili do ich komunitného života.
 
Rána sme začínali modlitbou, po ktorej sme pri raňajkách nabrali sily, a tak sme smelo zvládali pripravený program. Naším výletom bola prechádzka na Lysú, kde sme videli čaro prírody. Zvládli sme aj menšiu brigádku a návštevu rodín sympatizujúcich so saleziánmi. Vzťahy s celou komunitou sme utužovali pri rozhovoroch počas dní, ktoré končili aj hraním kariet či večerným filmom.
 
O svoje obohatené pocity sa s nami podelila Lucia Sisolová: „Počas týždňa s komunitou nám saleziáni dovolili ich viac spoznať a tráviť s nimi maximum času počas dňa. Nie každý má možnosť povedať po omši, že idem domov na večeru, a zamieri do oratka. Súčasťou Týždňa so saleziánmi bola návšteva dvoch rodiniek, ktoré ma povzbudili svojím príkladným prežívaním kresťanskej rodiny. Otvorene sme sa rozprávali o svojich radostiach, ale aj ťažkostiach. Najsilnejším momentom, kedy som pocítila silu saleziánskej rodiny, bolo hneď v pondelok na svätej omši, na ktorej sme sa modlili za jeden spoločný úmysel.“
 
Samuel Kuruc, ktorý pozná saleziánov najmä predovšetkým z pôsobenia na Poštárke, sa vyjadril takto: „Týždeň so saleziánmi mi dal možnosť spoznať život celej komunity tak ako nikdy predtým. Počas týždňa sme nezažili chvíľu, počas ktorej by sme sa nudili alebo nemali čo robiť. Napriek únave z každodenného ponocovania som tu nabral veľa síl a som rád, že som tu mohol bližšie spoznať tak skvelých ľudí.“ Krásne prežité dni boli pre každého z nás veľkým povzbudením a našim saleziánom patrí jedno veľké ďakujem za všetko, čo pre nás, mladých, robia.
(18:57 pobavi.sk, N. Rimárová)
Diskusia
Pridať komentár