Muž chcel kúpiť traktor za takmer 4000 eur, o peniaze prišiel a traktor nekúpil

1369x
07. August 2020
Podvodník si prišiel na takmer 4000 eur 
 
Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície vo Svidníku vedie trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Doposiaľ neznámy páchateľ na internetovej stránke Bazoš.sk zverejnil inzerát týkajúci sa predaja traktora zn. Fiat v sume 3 800 eur.
 
Na tento inzerát zareagoval poškodený muž z obce Oľšavka, kde po následnej emailovej komunikácií sa dohodol s predávajúcim na kúpe predmetného traktora.
 
Po dohode poškodený muž prostredníctvom bankového prevodu zaslal na účet predávajúceho sumu vo výške 3 800 eur s tým, že predmetný traktor mu bude doručený do týždňa, avšak tento mu nebol doposiaľ dodaný a ani peniaze mu neboli vrátené.
 
Zákon pre páchateľa tohto trestného činu stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.
(9:45, krpz, foto: ilustračné)
Ignac
07.08.2020 11:05
Kde je problem?
To je co za idiotsky clanok? Ved ked raz niekomu poslete peniaze na ucet a nech je to aj podvod tak pokial bol ten ucet slovensky tak ma dotycny dost velky problem pretoze u nas nezalozite ucet na vymysleneho cloveka a kazdy jeden prevod sa da lahko vystopovat. Navyse vsetko na 250€ je trestny cin a policia to velmi lahko vysetri. To je rozdiel ked niekomu date peniaze na ruku a poslete na ucet. V banke sa nic nestrati. Uplne zbytocne zavadzanie.
Pridať komentár