Cintorín a Zariadenie pre seniorov v Humennom sú v záverečnej fáze

1009x
06. August 2020
Cintorín a Zariadenie pre seniorov v Humennom sú v záverečnej fáze
 
Práce prebiehajú podľa harmonogramu
 
V rámci kontrolného dňa koncom júla navštívil primátor mesta Humenné Miloš Meričko osem stavieb. Začal na Sídlisku pod Sokolejom, kde zisťoval aktuálny stav bytovky, nasledovali tri materské školy, promenáda pri Laborci i futbalové ihrisko. V severnej časti mesta kontroloval práce na rozšírení mestského cintorína a Zariadenie pre seniorov Dubník.
 
Na kontrolnom dni sa zúčastnili zástupcovia Odboru výstavby a územného plánovania a zhotovitelia stavieb.
 
Projekt Rozšírenie mestského cintorína v Humennom vo svojej I. etape ukázal dodržiavanie harmonogramu. Prebieha montáž osvetľovacích stožiarov a osvetľovacích telies, spravené sú chodníky zo zámkovej dlažby, na ďalších chodníkoch sú podkladné vrstvy. Spravené je odvodnenie i elektrické rozvody.
 
Zo všeobecného hľadiska znamená kompletná prvá etapa stavebných prác rozšírenie cintorína o 834 hrobových miest.
 
Zariadenie pre seniorov Dubník je v záverečnej fáze. Montujú sa zábradlia, madlá, dokončuje sa vzduchotechnika, rekuperačné jednotky. Vonku je potrebné zrealizovať požiarnu nádrž a kuchyňu vybaviť zariadením. Následne sa začne preberacie konanie.
 
„Práce prebiehajú podľa harmonogramu, ba môžem povedať, že cintorín stihneme ukončiť ešte v auguste, kým plánovaný bol mesiac september. Dom seniorov je významná stavba, dokončujú sa vnútorné úpravy. Taktiež odhadujem, že odovzdanie stavby sa udeje v krátkom čase. Keďže však projekt nerátal s vybavením kuchyne, musíme to čím skôr vyriešiť," konštatoval Miloš Meričko.
(9:36, humenne.sk)
Diskusia
Pridať komentár