Mesto Svidník uzavrelo partnerskú spoluprácu s okresom Jaslo

948x
05. August 2020
Nový spoločný mikroprojekt
 
V utorok 4. augusta 2020 sa podpísala partnerská dohoda k realizácii mikroprojektu medzi Svidníkom a Jaslom. Projekt s názvom „Objavené kultúrne a prírodné dedičstvo okresu Jaslo a mesta Svidník“ sa uchádza o získanie finančného príspevku z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014-2020.
 
Pri podpise dohody privítala primátorka Svidníka Marcela Ivančová na svidníckej pôde prednostu okresu Jaslo Adama Pawlusa a zástupcu prednostu Stanislawa Pankiewicza.
 
Tento mikroprojekt sa uchádza o realizovanie v marci 2021 až vo februári 2022. V jeho náplni je vybudovanie infraštruktúry cezhraničných turistických chodníkov a vystúpenia folklórnych súborov vzájomne v oboch partnerských mestách.
 
Celkové náklady na projekt sú vo výške 70 tisíc eur, najväčšiu časť 50 tisíc eur chcú žiadatelia financovať z európskych fondov, časť 3 tisíc eur zo štátneho rozpočtu a o spolufinancovanie vo výške 17 tisíc eur z vlastných zdrojov sa stará iba hlavný partner projektu, v tomto prípade Jaslo.
 
Primátorka Marcela Ivančová zároveň poskytla mestu Jaslo propagačný materiál o Svidníku. Veríme, že aj týmto proaktívnym prístupom sa nášmu regiónu podarí zviditeľniť a poľská klientela bude stále viac objavovať krásy kraja pod Duklou.
(9:37, svidnik.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár