Séria pohľadníc pri príležitosti 665. výročia mesta Svidník

812x
04. August 2020
Pohľadnica pre známeho
Svidník - mesto pod Duklou 
 
Mesto Svidník vydalo sériu pohľadníc pri príležitosti 665. výročia prvej písomnej zmienky o meste Svidník a zároveň ako podpora cestovnému ruchu. Verejnosť vyzýva na kúpu a zároveň darovanie pohľadnice, nech ľudia z celého Slovenska podniknú výlet za históriou a kultúrou v kraji pod Duklou.
 
Svidník a okolie ponúka možnosť vydať sa po stopách vojenskej histórie. Ľudia sa môžu vrátiť do minulosti návštevou skanzenu nad mestom a dopriať si výhľad z oblakov letom zo svidníckeho letiska. Práve tieto tri témy sa stali súčasťou prvej série pohľadníc.
 
Autorom fotografií je domáci amatérsky fotograf Dušan Ignác, ktorý veľmi emotívnym spôsobom zachytil letisko nad Svidníkom, Pamätník sovietskej armády, sochu arm. gen. L. Svobodu, skanzen vo Svidníku i samotný kostol na skanzene. Pohľadnice je možné si zakúpiť za 0,50 eur na Mestskom úrade v klientskom centre.
 
Primátorka Marcela Ivančová: „Krásny kraj vo východných Karpatoch nazývame s láskou kraj pod Duklou a toto spojenie sa stalo aj symbol našich pohľadníc na propagáciu kraja počas najbližších dovolenkových týždňov.“
 
Spojenie „kraj pod Duklou“ súvisí s ťažkými bojmi počas II. sv. vojny, ale na tomto území sa odohrali aj boje počas I. sv. vojny a je silno ovplyvnené rusínskym a tiež ukrajinským dedičstvom.
 
„Mesto Svidník sériou pohľadníc reaguje aj na situáciou v „pokoronovom“ období a zvýšenom záujme o dovolenky, či výlety po Slovensku. Daný projekt podporujeme aj bulletinom s ubytovaním, stravovaním a voľným časom v regióne, ktorý sme vydali ešte v minulom roku v spolupráci s dotknutými podnikateľmi,“ doplnila primátorka.
(21:02, K. Tchirová)
Diskusia
Pridať komentár