Beh za atraktívnejší život v Bardejove priniesol skvelé výsledky

1149x
04. August 2020
Aktívnejšie a atraktívnejšie mesto 
Bežci mohli podporiť tri projekty
 
Prvý augustový víkend patril možnostiam rozvoja kráľovského mesta. V poradí piaty ročník benefičného behu za atraktívny Bardejov umocnil myšlienku bardejovskej komunity, ktorú prišli v horúcom letnom počasí podporiť športoví priaznivci i rodiny s deťmi. Atmosféra bola skvelá a cieľov bolo hneď niekoľko.
 
V centre pozornosti nebol len samotný beh Radničným námestím, ale aj tri projekty predložené v grantovom programe atraktívny Bardejov. Prihlásení bežci svojím štartovným podporili jeden z vybraných projektov, ktoré majú pomôcť spestriť život v meste a okolí.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Hrad Zborov - obnova a kultúrne podujatia 2020
 
Prvý projekt Združenia za záchranu Zborovského hradu si vyslúžil najviac priaznivcov z radov bežcov. Podporili ho nielen tí bardejovskí, ale aj prešovskí a košickí bežci. Podarilo sa mu získať najvyššiu sumu vo výške 3252 eur.
 
Ideme vyššie
 
Druhú najväčšiu podporu si získal projekt Bašty – kultúrno-komunitného centra a občianskeho združenia Diferent s názvom Ideme vyššie. Keďže možnosť realizovať aktivity v Bašte využíva stále viac aktívnych ľudí, členovia a dobrovoľníci OZ Different sa rozhodli do najbližšej zimy zrekonštruovať a zatepliť aj 2. poschodie, aby rozšírili možnosti realizácie ďalších komunitných a kultúrnych aktivít.
 
Klubovňa – oddychová zóna
 
Tretí projekt z dielne Gymnázia Leonarda Stӧckela má podporiť vytvorenie neformálneho priestoru v objekte školy, v ktorom budú študenti tráviť svoj voľný čas medzi vyučovacími hodinami, pred a po vyučovaní, kde sa bude kreovať komunita študentov, ktorým nie je ľahostajný svet okolo nich.
 
Cieľ programu sa podľa organizátorov podarilo naplniť. Účastníci spoločne vybehali 5 073 eur, ktoré poputujú na realizáciu spomínaných projektov.
(20:00, red, foto: Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár