Hudobná lahôdka na hrade Ľubovňa: Legendárny spevák Robo Grigorov vystúpi neďaleko obľúbeného miesta!

1166x
25. Júl 2020
Výrazná osobnosť populárnej scény, najmä z konca 80. rokov, vystúpi v živom koncerte
 
 
Na Ľubovnianskom hrade chystajú absolútnu hudobnú lahôdku. Medzi múrmi stredovekej pevnosti sa už túto sobotu, 25. júla predstaví legendárny spevák Robo Grigorov. On sám tvrdí, že ide o zvláštnosť i privilégium zároveň.
 
Robo Grigorov: Teším sa na ľudí!
 
Bratislavský rodák Robo Grigorov vystupoval už ako 16-ročný so skupinou Prešporok. Od roku 1985 začal hrávať so svojou kapelou Midi. Jeho prvým veľkým hitom bola pieseň Žuvačka za uchom. Neskôr oslovil verejnosť prelomovou skladbou Valčík pre strednú Európu. S ňou ale hneval vtedajší režim, preto sa hrávala v éteri menej, ľudia si ju však v súkromí neustále prehrávali. Dodnes je o spevákovi známe, že miesta koncertov si starostlivo vyberá.
 
„Teším sa na každý jeden koncert, bez ohľadu na to, kde sa má odohrať, najmä na ľudí. Hrať na hrade je samozrejme zvláštnosť a privilégium, nestáva sa to často. Po tejto stránke je koncert v Starej Ľubovni výnimočný,“ vyznal sa spevák, na ktorého budú zvedaví fanúšikovia v improvizovanom hľadisku s limitovanou kapacitou do štyristo osôb.
 
 
 
Čarovná atmosféra s osvetleným hradom V regióne severného Spiša a Pienin ide o ďalší výnimočný koncert, keďže sa odohrá na netradičnom mieste. Otvorená scéna je plánovaná pri studni, na treťom nádvorí hradu v Starej Ľubovni medzi staručičkými stredovekými múrmi.
 
„Koncerty pod holým nebom organizujeme od roku 2011. Odvtedy tu vystúpili také osobnosti, ako bratia Babjakovci, Sisa Sklovská, Kandráčovci, Katka Knechtová, Zuzana Smatanová, Jana Kirschner, Celeste Buckingham, Mária Čírová, Sima Martausová, Vidiek či Janek Ledecký. Vždy nás potešilo, keď aj samotní speváci odchádzali s pozitívnym zážitkom. Večerná atmosféra na osvetlenom hrade má totiž osobitné čaro a je nezabudnuteľná,“ povedal Dalibor Mikulík, riaditeľ Ľubovnianskeho múzea, ktoré jeden z najnavštevovanejších hradov spravuje. Unplugged koncert začína večer o deviatej hodine.
 
Pieniny sú pre speváka najkrajším miestom
 
Pochopiteľne, pre región severného Spiša a Pienin bude sobotňajší koncert ďalším významným momentom. „Čo sa týka Pienin, je to jednoznačne najkrajšia oblasť Slovenska. V mladosti som tam trávil dosť veľa času. Osobne nepoznám nič krajšie, ako Haligovské skaly, zamiloval som si to miesto. Poznám príbehy o Aksamitovi, aj mníchovi Cypriánovi, ktoré mi miestni ľudia rozpovedali. Takže k Pieninám mám blízky vzťah,“ poznamenal Robo Grigorov.
 
Síce dodal, že v čase návštevy Starej Ľubovne sa na obľúbené miesto nedostane, ale je vraj otázkou času, kedy sa na Haligovské skaly vráti.
 
Množstvo ďalších zážitkov
 
Ak sa chystáte do regiónu severného Spiša a Pienin v deň koncertu, alebo plánujete zostať do ďalšieho dňa, do pozornosti na rovnakom mieste dávame aj hradný muzikál Kocúr je Kráľ.
 
Živé predstavenie plné emócií a zážitkov ponúkajú herci až do nedele 26. júla, pričom na scéne sú štyrikrát denne. V ponuke je aj ďalšia zážitková udalosť, tentoraz v podhradí.
 
V jedinečnom prostredí Stredovekého tábora v Starej Ľubovni sa v sobotu odohrá Rytiersky turnaj. Súboje na koňoch a veľa iného vám predvedie skupina Hector. Prvá augustová nedeľa sa v Nestville Parku bude niesť v duchu milovníkov koní, jazdeckého umenia a znamenitej zábavy!
 
Prvý ročník konského podujatia pod názvom Divoké sedlo sa bude konať 2. augusta 2020. Cieľom podujatia je vytvoriť tradíciu stretávania sa všetkých nadšencov, chovateľov i majiteľov koní, ktorých spája spoločná vášeň - pohľad na svet z konského sedla.
 
Tešiť sa môžete na Nestville Rode Show, Tradičné trhy, Výstavu koní všetkých plemien, vozenie detí na koni či na koči, nebude chýbať ani hudobný zážitok, o ktorý sa na festivalovom pódiu postarajú kapely s country repertoárom.
 
Príďte si vychutnať krásu ušľachtilých koní a umenie ich jazdcov 2. augusta 2020 do Nestville Parku! V ten istý deň si v Stredovekom tábore môžete so svojimi deťmi pozrieť bábkové divadlo „O malom nervóznom prasiatku“ a rôznych dobrodružstvách z gazdovského dvora. Všetky zážitkové aktivity v regióne podporuje Oblastná organizácie cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny. Ide o región, na spoznávanie ktorého jeden deň nestačí.
(18:11, ts)
Diskusia
Pridať komentár