Bardejovčan Tomáš Chmurovič ide reprezentovať našu krajinu do Turína!

31x
27. Marec 2015

Tomáš Chmurovič cestuje s reprezentáciou do Talianska

11081648_10204797251424421_611096689_n.jpg V dňoch 8. až 12. 4. 2015 sa v Taliansku uskutočnia ITSF Majstrovstvá sveta a svetový pohár 2015 v stolnom futbale. Do foosballovej únie Slovenska sa dostal aj dvadsaťdva ročný Bardejovčan Tomáš Chmurovič, ktorý bude Slovensko reprezentovať v Turíne.

T. Chmurovič je členom mužského reprezentačného výberu. V roku 2011 v reprezentácii Slovenska dosiahol piate miesto na Svetovom pohári juniorov a o dva roky neskôr v svetovom pohári mužov druhej divízie získal tento Bardejovčan prvé miesto.

 

Turnaj ITSF Majstrovstvá sveta a Svetový pohár je vrcholné podujatie v rámci medzinárodných turnajov. Hrá sa naraz na viacerých typoch stolných futbalov. Zúčastňujú sa ich národné výbery jednotlivých krajín. V rámci ITSF je začlenených viac ako 80 členských krajín zo štyroch kontinentov. Každá krajina má obmedzený počet voľných miesteniek pre hráčov v závislosti od ich členskej základne. Turnaja sa tak zúčastňuje pravidelne 500 až 800 najlepších hráčov z celého sveta. Od tejto sezóny bude toto prestížne podujatie organizované každé dva roky a jednotlivé krajiny si dávajú záležať, aby ich reprezentovali tí najlepší hráči.

 

ITSF MAJSTROVSTVÁ SVETA 2015

Na tomto turnaji sa súťaží v dvoch základných disciplínach: DVOJICE a JEDNOTLIVCI

Jednotlivé disciplíny sa hrajú v kategóriách MUŽI, ŽENY, JUNIORI, SENIORI a VOZÍČKARI

ITSF WORLD CUP 2015

Ide o tímovú súťaž. Jednotlivé tímy tvoria národné výbery. Hrá sa v kategóriách MUŽI D1 a D2, ŽENY, JUNIORI, SENIORI a VOZÍČKARI. Počas stretnutia sa hrá naraz viacero disciplín dvojíc a jednotlivcov, do ktorých sú nasadení hráči podľa vopred vyplnenej súpisky.

 

Slovenskú foosballovú reprezentáciu tvorí výber najlepších hráčov, ktorí sa počas celej sezóny snažia, aby dosiahli čo najlepšie výsledky a tak splnili prísne kvalifikačné kritéria. Pre každé medzinárodné podujatie je zostavovaný nový výber hráčov. Pre tento turnaj sa kvalifikovali a boli vybraní až 20 hráči v Slovenskej reprezentácii pre tieto disciplíny:

ITSF WORLD CHAMPIONSHIPS 2015

MUŽI JEDNOTLIVCI: Martin Jalakša (Tornado)

MUŽI DVOJICE: Martin Jalakša / Jozef Horčiak (Tornado) Tomáš Klobušník / Juraj Čorba (Tornado)

ŽENY JEDNOTLIVCI: Iveta Rakovicsová (Leonhart)

ŽENY DVOJICE: Iveta Rakovicsová / Martina Lopošová (Leonhart) Miroslava Kolesárová / Katarína Kliková (Tornado)

JUNIORI JEDNOTLIVCI: Šimon Vároš (Leonhart)

JUNIORI DVOJICE: Šimon Vároš / Samuel Fábera (Leonhart) Matej Kvočka / Milan Struhárňanský (Leonhart)

11081609_10204797251744429_1737937081_n.jpg

T. Chmurovič v bielom, vľavo

 

ITSF WORLD CUP 2015

TÍM MUŽOV D2: Juraj Čorba - kapitán, Martin Jalakša, Jozef Horčiak, Marek Vovčík, Oliver Bais, Tomáš Klobušník, Ján Ambros, Lukáš Porhajaš, Tomáš Chmurovič (Tornado)

TÍM ŽIEN: Katarína Kliková - kapitán, Iveta Rakovicsová, Mária Giertlová, Miroslava Kolesárová, Miroslava Giertlová, Martina Lopošová, (Tornado)

TÍM JUNIOROV: Šimon Vároš - kapitán, Samuel Fábera, Matej Kvočka, Milan Struhárňanský, Šimon Jánošík (Leonhart)

Nielen Tomášovi Chmurovičovi, ale aj celému Slovensku držíme palce!

(00:32, red)

635
Diskusia
Pridať komentár