VIDEO | Bardejovské deti trávia leto na sídliskách

1382x
13. Júl 2020
Bardejovské deti trávia leto na sídliskách
Pozrite si videoreportáž
 
Mesto Bardejov počas prázdnin nezabúda ani na tých najmenších. V spolupráci s Kultúrnym a turistickým centrom znovu pripravilo podujatie Leto na sídlisku. Deti čaká trojdňový maratón plný hier, zábavy i súťažných aktivít. Celú akciu sprevádza obľúbený Dráčik Ohniváčik. 
 
„Som veľmi rád, že sme opäť na sídliskách, vyrazili sme za deťmi. Nachádzame sa na sídlisku Vinbarg, tak ako minulý aj predminulý rok, pod názvom Leto na sídlisku. V tomto týždni sa vyskytneme na troch sídliskách. Okrem Vinbargu sa vidíme zajtra na Družbe, pozajtra na sídlisku Obrancov Mieru,“ priblížil Dráčik Ohniváčik.
 
V tomto roku je vedomostná časť venovaná histórii mesta a jeho dvadsiatemu výročiu zápisu do zoznamu UNESCO. Aktivity majú vzdelávací charakter a ponúkajú možnosť plnohodnotného využitia voľného času detí.
  
„Chceme, aby rozvíjali aj nejaké svoje zručnosti, takže máme pripravených kopec ďalších hier. Okrem sídlisk sa budeme postupne presúvať aj na ďalšie zaujímavé miesta, v auguste pôjdeme aj na detské dopravné ihrisko a samozrejme urobíme aj niečo na námestí. Medzitým si zrekonštruujeme dračiu pivnicu. Verím, že v septembri už pozvem všetky deti aj v rámci Dní mesta ku nám na návštevu,“ ozrejmil Dráčik.
 
Hry sú súčasťou Veľkej letnej súťaže s názvom Bardejovskí lovci perál, ktorá sa u detí stretla s veľkou obľubou. Súťaž trvá až do konca septembra a jej vyhodnotenie sa uskutoční už tradične pri zamykaní fontán pod záštitou primátora mesta.
(18:52, red)
Diskusia
Pridať komentár