V Stropkove otvorili letné kúpalisko neskôr ako vlani

581x
13. Júl 2020
Rozľahlý a pokojný areál
Kúpalisko v Stropkove 
 
Minulý týždeň otvorili v Stropkove letné kúpalisko. Dátum sa oproti minulému roku mierne oneskoril. Hoci predsezónne práce na modernizácii areálu boli ukončené v závere júna, posledným krokom nevyhnutným k otvoreniu bolo kladné stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Prvé vzorky vody odobraté na mikrobiologický rozbor však neboli vyhovujúce, a preto bolo uplynulý teplý víkend kúpalisko zatvorené.
 
„Urobili sme ale potrebné opatrenia a na základe analýzy nových vzoriek sme dostali súhlasné stanovisko hygienikov. Chceme sa vyhnúť akýmkoľvek komplikáciám, zvlášť v súčasnej situácii, kedy sú na podobné zariadenia kladené vyššie hygienické nároky,“ zdôraznil Dušan Lukáč, riaditeľ podniku Služba, prevádzkovateľ kúpaliska.
 
Areál ožil
 
Mestská príspevková organizácia spravuje areál od minulého roka, kedy samospráva ukončila nájom so súkromnou spoločnosťou. Už prvá sezóna ukázala, že to bol dobrý krok. Areál viditeľne ožil, mesto tam vybudovalo viacero nových prvkov, investovali do technológie, nových detských ihrísk, šatní i prevádzkových budov a areál sa tešil narastajúcemu záujmu verejnosti.
 
Ďalšie investície plánovali aj v tomto roku, ale ich plány sčasti spomalila koronakríza. „Ešte pred dvomi mesiacmi nebolo jasné, či budú môcť byť letné kúpaliská na Slovensku sprístupnené verejnosti. Sezónu sme začali pripravovať v máji. Odstránené boli poruchy pri malom bazéne, zamedzili sme úniku vody z veľkého bazéna, prekryli studňu a opravili aj rozvody v strojovni. Okrem toho prebiehala štandardná úprava areálu,“ vymenoval D. Lukáč.
 
V areáli pribudne aj nová terasa neďaleko detského bazéna a zabezpečili aj niekoľko nových detských atrakcií. Cieľom správcu je zameranie kúpaliska predovšetkým pre rodiny s deťmi. Na rozdiel od rušných akvaparkov im rozľahlý a zároveň pokojný areál neďaleko centra mesta poskytuje ideálne trávenie voľného času. Vstupné ostáva oproti minulému roku nezmenené, dospelí a deti nad 140 cm zaplatia 2,50 eur, deti do 140 cm, seniori nad 60 rokov, ZŤP a držitelia Janského plakiet za darovanie krvi dve eurá. Deti do 90 cm majú vstup zdarma. Kúpalisko bude otvorené denne od 10.00 do 19.00 hod.
(13:54, stropkov.sk)
Diskusia
Pridať komentár