VIDEO | Počas leta budú v Bardejove fungovať štyri materské školy

1454x
08. Júl 2020
Fungovanie materských škôl počas leta
Pozrite si videoreportáž 
 
V lete budú materské školy v Bardejove fungovať v obmedzenom režime. Počas mesiacov júl a august sa v ich priestoroch vykonávajú sanitačné a údržbárske práce, zamestnanci si čerpajú dovolenku. Aj z týchto dôvodov boli škôlky zredukované celkovo na štyri zariadenia.
 
„V júli budú v prevádzke dve škôlky, obidve materské školy na Komenského 24 a 47. V auguste budú prevádzkované takisto dve materské školy, a to je materská škola, ktorá sa nachádza v areáli Základnej školy s materskou školou pod Vinbargom a na Základnej škole Vinbarg,“ ozrejmil Štefan Hij, vedúci referátu tlačového odboru a medzinárodných vzťahov MsÚ v Bardejove.
 
Vybrané škôlky majú poslúžiť najmä tým rodičom, ktorí si takúto starostlivosť nemôžu zabezpečiť sami. Na prihlásenie dieťaťa bolo potrebné dodržať predpísaný termín.
 
„Rodičia mohli svoje deti prihlásiť do dvadsiateho šiesteho júna tohto roka. Všetky informácie boli zverejnené na webovej stránke mesta. Podľa mojich informácii sú kapacity na tieto dva mesiace naplnené. Samozrejme, hradil sa aj poplatok,“ priblížil Hij.
 
Do zariadení budú dochádzať deti zo všetkých materských škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Bardejov.
 
„Rozdiel je v tom, že deti v materskej škole sú vyskladané do tried, kde už sú tie materské školy zmiešané, ale deťom to nespôsobuje žiadne problémy. Sú tam so svojimi spolužiakmi a rovesníkmi. Myslím si, že tá letná prevádzka je úplne v pohode. Tohto roku bol určite veľmi veľký záujem kvôli covidu, ktorý bol a ešte pretrváva. Zo šiestich tried sme otvorili päť tried, takže celkovo máme v zariadení nahlásených 106 detí,“ uviedla riaditeľka MŠ Komenského 24 Natália Bombová.
 
Hygienické opatrenia sa musia dodržiavať, bez nich by škôlky nemohli fungovať ani v lete. Samozrejmosťou je nosenie rúšok, dezinfekcia rúk pri vstupe. Dezinfikujú sa aj vnútorné a vonkajšie priestory, hračky i preliezky.
(18:08, red)
Diskusia
Pridať komentár