VIDEO | Kultúrne leto v Bardejove bude tento rok iné

2123x
07. Júl 2020
Zmena programu plánovaných akcií 
Pozrite si videoreportáž 
 
Kultúrne leto v Bardejove bude tento rok iné. V súvislosti s aktuálnou situáciou spojenou s ochorením covid-19 muselo mesto pristúpiť k zmene programu plánovaných akcií, ktoré sa stali jeho neodmysliteľnou súčasťou. Za zrušený jarmok sa kompetentní snažia nájsť adekvátnu náhradu. Vyzerá to tak, že život v meste sa predsa len nezastaví úplne.
 
„Bardejovský jarmok bude s definitívnou platnosťou zrušený, ale nechceme nechať obyvateľov Bardejova a návštevníkov nášho mesta úplne bez kultúrnych podujatí. Chystáme Dni mesta, Hry rytiera Rolanda – to by malo prebiehať v septembri. Nerád by som prezrádzal podrobnosti, môžem však už teraz povedať, že máme niekoľko prekvapení, ktoré budú obohatením kultúrno-spoločenského života v Bardejove.
 
Nie je vylúčené, že jedným z týchto mini prekvapení bude aj konanie Bardkontaktu. Možno trošku v inej podobe, než sme boli zvyknutí do teraz,“ povedal vedúci referátu tlačového odboru a medzinárodných vzťahov MsÚ v Bardejove Štefan Hij.
 
Ak to epidemiologická situácia dovolí, v jeseni sa môžu Bardejovčania tešiť na zaujímavý kultúrny program. Jeho leitmotívom bude dvadsiate výročie zápisu mesta do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO či dvojsté výročie narodenia hudobného skladateľa a bardejovského rodáka Bélu Kélera.
(19:02, red)
Diskusia
Pridať komentár