Žena dvakrát poslala cez facebook údaje z platobnej karty, prišla o 600 eur

1566x
07. Júl 2020
Dôverčivosť sa pani Gabike nevyplatila 
Žena poskytla údaje z karty neznámemu človeku 
 
Vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného v súbehu s prečinom krádež vedie trestné stíhanie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom.
 
Páchateľ v mesiaci jún pod zámienkou výhry v súťaži zverejnenej na sociálnej sieti Facebook žiadal od pani Gabriely údaje od jej bankomatovej karty. Oznámil jej, že sa stala výherkyňou záhradného setu v hodnote 532 eur, no vzhľadom k tomu, že sa tento tovar minul, tak jej peniaze pošle na jej bankový účet. Urobí tak hneď ako mu ona zašle identifikačné údaje jej bankomatovej karty vrátane autorizačného kódu.
 
Pani Gabriela bez uváženia poskytla neznámej osobe tieto údaje, čo samozrejme robiť nemala. Páchateľ si bez súhlasu pani stiahol z jej účtu sumu 300 eur! Páchateľ toto konanie oznámil ako omyl a pani oznámil, že ,,omylom“ stiahnuté peniaze ako aj samotná sľúbená suma za výhru jej budú okamžite vložené na účet po tom, ako pani pošle ešte jeden autorizačný kód.
 
Pani Gabriela tak opäť bez uváženia urobila! Páchateľ znova z účtu bez jej súhlasu stiahol ďalších 300 eur. Medzilaborčanku jej slepá dôverčivosť pripravila celkovo o 600 eur.
 
Polícia opätovne apeluje na občanov: nedôverujte neznámym osobám a neposkytujete im osobné údaje!
(10:45, krpz, foto: pixabay.com)
Diskusia
Pridať komentár