VIDEO | Letné kúpalisko na štadióne je opäť v prevádzke

2690x
03. Júl 2020
Letná sezóna začala 
Pozrite si videoreportáž 
 
Kúpalisko na štadióne v Bardejove otvorilo svoje brány. Objekt prešiel kontrolou a splnil všetky požiadavky na opätovné spustenie prevádzky. Návštevníci môžu jeho služby využívať pri priaznivom počasí sedem dní v týždni.
 
„Otvorili sme dnes, pretože nám došli všetky skúšky, čo sa týka vody hygienických vecí a predpisov, ktoré by sme mali spĺňať, pretože letné kúpalisko si vyžaduje veľa hygienických opatrení hlavne po tej chorobe COVID-19. Splnili sme všetko. Otváracia doba je od desiatej rána do devätnástej hodiny večer,“ priblížil správca kúpaliska Stanislav Soroka.
 
Zmeny, ktoré v areáli kúpaliska nastali, sa týkajú najmä hygienických opatrení. Na ich dodržiavanie bude dohliadať pomocný personál.
 
Zvýšené opatrenia 
 
„Budú zvýšené opatrenia, to znamená, že budeme mať stálu službu na kúpalisku, ktorá bude upratovať priestranstvá, WC šatne a podobne. Na vstupe budú tak ako v každej jednej prevádzke dezinfekčné prostriedky, plus niečo na utieranie rúk,“ uviedol Soroka.
 
Teplota vody v bazénoch sa bude líšiť. Jeden bude mať 28 stupňov, druhý 25 stupňov. Detský bazén vyhrievaný nebude. Kúpalisko má na tento rok platné všetky revízie. Vlani prešli úpravami čerpadlá, ale aj areál kúpaliska.
 
„Dnes sme všetko vykosili, vypratali, vyčistili, pretože ako sme hovorili, počasie tu úraduje celý rok, takže to neschováme. Nahromadený neporiadok treba vyhrabať, vypratať, vyčistiť, aby zákazník, ktorý dôjde, mal nejaký štandardný komfort,“ informoval správca kúpaliska.
 
Žiadna rekonštrukcia kúpaliska 
 
Na túto sezónu zatiaľ nie je plánovaná žiadna rekonštrukcia kúpaliska. Správca objektu však uviedol, že by bolo dobré, keby areál prešiel komplexnejšou revitalizáciou.
 
„Uvidíme čo bude ďalej od septembra a v priebehu budúceho roka. Či pôjdeme do nejakej rekonštrukcie, to ešte neviem povedať. Všetko ukáže čas. Určite si to vyžaduje nejakú rekonštrukciu, pretože kúpalisko bolo postavené v roku 1984 a vieme aký je dnes rok. Môžem povedať, že bardejovčania si zaslúžia lepšie podmienky a lepšie kúpalisko,“ doplnil Soroka.
 
Cena za vstup na kúpalisko ostáva nezmenená. Návštevníci môžu využiť aj bufetové služby, ktoré budú takisto k dispozícii.
(18:55, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár