Mesto Prešov poďakovalo dobrovoľníkom za pomoc počas pandémie

1125x
03. Júl 2020
Poďakovanie dobrovoľníkom
Pomáhalo vyše 80 dobrovoľníkov 
 
Počas najnáročnejšieho obdobia pandémie ochorenia COVID-19 sa v meste Prešov našlo veľa ľudí, ktorí sa chceli stať dobrovoľníkmi a pomôcť tým najzraniteľnejším. Mesto Prešov sa im poďakovalo za nezištnú starostlivosť, ochotu, obetavosť a pracovné nasadenie počas mimoriadnej situácie.
 
Dobrovoľníctvo bolo neoceniteľnou súčasťou týchto náročných dní, ktoré boli ovplyvnené výskytom koronavírusu. Vyše 80 dobrovoľníkov pomáhalo seniorom a najviac ohrozeným občanom v meste, za čo v mene primátorky mesta Prešov poďakoval viceprimátor Vladimír Feľbaba. Dobrovoľníci pomáhali s nákupom potravín či liekov a roznášali rúška. Mesto poďakovalo aj obetavým seniorkam a všetkým, ktorí sa zapojili do šitia ochranných rúšok pre najviac ohrozených občanov.
 
Stretnutia sa zúčastnili niektorí dobrovoľníci aj osobne a mesto im odovzdalo ďakovné listy a sladkú odmenu pripravenú v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.
 
Dobrovoľníctvo v praxi 
 
Zástupkyne Prešovského dobrovoľníckeho centra pani Hajduková a pani Gerhartová oboznámili prítomných zástupcov rôznych sociálnych zariadení a mimovládnych organizácií o tom, ako funguje dobrovoľníctvo v praxi. Predstavili možnosti, ako sa stať dobrovoľníkom, ale aj spôsoby, ako si organizácia môže pomôcť pri organizovaní rôznych aktivít, ktorými môže do činnosti zapojiť aj dobrovoľníka.
 
Dobrovoľníctvo je nezištná starostlivosť o iných. Slúži na podporu dobra alebo zlepšovania ľudského života. Pre dobrovoľníka to znamená vytvárať pocit vlastnej hodnoty a rešpektu. Jednotlivec nemá pri vykonávaní dobrovoľníctva žiadny finančný zisk. Táto činnosť je cenená pre rozvoj zručností, socializáciu a zábavu.
 
Ponúka tiež nové nadväzovanie kontaktov pre prípadné budúce zamestnanie. Mnohí dobrovoľníci sú špeciálne vyškolení v oblastiach, v ktorých pracujú, ako je medicína, vzdelanie alebo mnohé iné. Mesto Prešov začalo spoluprácu s Prešovským dobrovoľníckym centrom, o. z. v období koronavírusu, ale hlavným zámerom je túto spoluprácu rozvinúť a zapojiť do dobrovoľníctva Prešovčanov i organizácie.
(8:37, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár