Vodič nákladného vozidla nafúkal viac ako 2,7 promile

999x
30. Jún 2020
Poľský vodič nákladného vozidla nafúkal viac ako 2,7 promile
 
Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obmedzil na osobnej slobode 46 ročného Poliaka, vodiča nákladného motorového vozidla (ťahač s návesom), ktorý prepravoval náklad o hmotnosti 18 000 kg.
 
Stalo sa tak včera (29.06.2020) dopoludnia na odpočívadle Bôrik, smer Liptovský Mikuláš - Poprad. Tento vodič bol policajnou hliadkou diaľničného oddelenia zastavený na odpočívadle, nakoľko bolo podozrenie, že jazdí pod vplyvom alkoholu. Vykonaná dychová skúška u vodiča preukázala, že podozrenie bolo správne, výsledok skúšky dosiahol hodnotu 1,34 mg/l alkoholu v dychu.
 
Poliakovi bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Je neuveriteľné, koľko takýchto prípadov nezodpovedných vodičov denne zaznamenávame. Na zamyslenie je aj fakt, koľko vodičov pod vplyvom alkoholu v skutočnosti jazdí na našich cestách denne. Tento Poliak pravdepodobne ani len nepomyslel na fatálne dôsledky, ktoré mohla jeho jazda mať!
(13:40, krpz)
Diskusia
Pridať komentár