Ľahkovážnosť, bezohľadnosť, či arogancia? Posúďte sami

790x
29. Jún 2020
Muž so štyrmi promile brázdil ulice Starej Ľubovne
 
41 ročný vodič z obce Údol je obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. V piatok (26.06.2020) popoludní ako vodič viedol motorové vozidlo zn. Kia, v meste Stará Ľubovňa po ul. Popradskej.
 
Policajnou hliadkou bol riadne zastavený a podrobený kontrole, dychová skúška dosiahla prekvapivú hodnotu a to 1,95 mg/l, čo je 4,06 promile. Vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode, bol zadržaný a následne umiestnený do cely policajného zaistenia. Prípadom sa zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Starej Ľubovni.
 
Len hodinu po polnoci dňa 28.06.2020 viedol 20 ročný muž z obce Fintice osobné vozidlo zn. VW, v smere od obce Brezovička na obec Brezovica. Za zákrutou dostal šmyk, zišiel z cesty a s vozidlom narazil do dopravného značenia.
 
Aj tento vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol pozitívny a to 0,72 mg/l. Vodič skončil v cele policajného zaistenia a bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Aj Okresný dopravný inšpektorát vo Vranove nad Topľou počas víkendu riešil vodiča pod vplyvom alkoholu. Včera (28.06.2020) bolo vznesené obvinenie 19 ročnému mladíkovi z obce Zámutov.
 
Mladík pár minút pred polnocou ako vodič viedol osobné vozidlo zn.VW po parkovisku jednej z čerpacích staníc vo Vranove. Pri cúvaní narazil do odparkovaného vozidla zn. Škoda. Zámutovčan bol podrobený dychovej skúške, výsledok bol viac ako 2 promile. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
Polícia v Prešovskom kraji každodenne vykonáva kontroly dodržiavania predpisov. Akcie potrvajú dovtedy, kým sa situácia na  cestách nezlepší; vodiči budú jazdiť primeranou rýchlosťou, nebudú sadať za volant pod vplyvom alkoholu, alebo iných návykových látok, nebudú jazdiť v zákaze činnosti a kým toto dodržiavanie zákona o cestnej premávke nebude mať pozitívny vplyv na nehodovosť, najmä so smrteľnými následkami!
(16:29, krpz)
Diskusia
Pridať komentár