Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov je plánovaný na prvú augustovú nedeľu

671x
26. Jún 2020
Príležitosť pre obyvateľov prispieť k zatraktívneniu života v meste a okolí
Prispieť môžete opäť trom projektom
 
Komunitná nadácia Bardejov po vyše roku prichádza s aktivitou umožňujúcou obyvateľom viacerými spôsobmi napomáhať skvalitňovaniu a zatraktívňovaniu života v meste a okolí. Od roku 2015 je to už po šiesty krát. Vzhľadom na korona-vírusovú prestávku sa v tomto roku uskutoční v posunutom termíne - 2. augusta so štartom a cieľom na Radničnom námestí.
 
Osobitosť tohto programu je, že sa do neho môže zapojiť každý obyvateľ, ktorému záleží na zlepšovaní života v Bardejove, resp. okrese. Od prvotného spôsobu - podania projektu zameraného na zatraktívnenie života v meste a okrese, cez podporu vybraného projektu svojou účasťou na Benefičnom behu za A(tra)ktívny Bardejov, priamym finančným i nefinančným darom v prospech vybraného projektu, alebo dobrovoľníckou prácou pri realizácii „svojho“ projektu.
 
Do programu A(tra)ktívny Bardejov boli v tomto ročníku predložené tri projekty:
 
Projekt č. 01: HRAD ZBOROV - OBNOVA A KULTÚRNE PODUJATIA 2020
 
Združenie za záchranu Zborovského hradu pokračuje v svojej ambicióznej misii. V tomto roku chce opraviť Západnú baštu nad III. nádvorím (stredný hrad) v mieste turistickej trasy a zároveň v letných mesiacoch oživiť toto unikátne priestranstvo kultúrnymi podujatiami v duchu histórie (historický šerm, sokoliarstvo a pod.).
Rozpočet projektu: 2 200 €.
 
Projekt č. 02: KLUBOVŇA - ODDYCHOVÁ ZÓNA
 
Školská žiacka rada pri Gymnáziu L. Stőckela sa rozhodla vytvoriť neformálny priestor v objekte školy, v ktorom budú študenti tráviť svoj voľný čas medzi vyučovacími hodinami, pred a po vyučovaní, kde sa bude kreovať komunita študentov, ktorým nie je ľahostajný svet okolo nich.Túto komunitu chcú budovať a upevňovať aktivitami, ako sú besedy, spoločenské hry, kvízy a pod.
Rozpočet projektu: 1 520 €.
 
Projekt č. 03: IDEME VYŠŠIE
 
Možnosť realizovať aktivity v Bašte - kultúrno-komunitnom centre využíva stále viac aktívnych ľudí. Funkčný priestor na celoročné aktivity je zatiaľ len na 1. poschodí. Členovia a dobrovoľníci združenia Different sa rozhodli do najbližšej zimy zrekonštruovať a zatepliť 2. poschodie, aby rozšírili možnosti realizácie ďalších komunitných a kultúrnych aktivít.
Rozpočet projektu: 2 460 €.
 
Bližšie informácie k podujatiu i spôsobe uhrádzania štartovného môžu záujemcovia získať na www.knbj.sk, knbj@bardejov.sk, tel. č. 0907 972 763, alebo v kancelárii nadácie na Radničnom námestí 21, 1. poschodie.
(18:17, V. Savčinský, predseda Správnej rady KNBJ, J. Jarina, správca KNBJ)
Diskusia
Pridať komentár