Víťazi literárno-výtvarnej súťaže Komiksiáda postupujú do celoslovenského kola

1173x
24. Jún 2020
Komiksiáda v Bardejove
 
Knihovníčky spolu so žiakmi 4.A zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom  
 
V septembri nikto z nás netušil, ako neočakávane sa skončí tento školský rok. Napriek tejto neočakávanej situácii spojenej s koronavírusom pokračovali zamestnanci Okresnej knižnice Dávida Gutgesela vo svojej práci a čitateľom naďalej prezentovali prostredníctvom oficiálnej webstránky knižnice a sociálnych sietí rôzne zaujímavosti, informácie a online aktivity. Na svoje si prišli aj deti a mládež, pre ktoré okrem iného vyhlásila okresná knižnica literárno-výtvarnú súťaž Komiksiáda.
 
Postupné uvoľnenie opatrení, ku ktorému došlo v priebehu posledných týždňov, nám nakoniec umožnilo stretnúť sa s našimi súťažiacimi aj osobne, čo sme prijali s veľkou radosťou. Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo vo štvrtok 18. 6. 2020 o 9.00 hod. v študovni knižnice pri dodržiavaní platných nariadení.
 
Literárno-výtvarná súťaž, ktorá bola určená pre žiakov 1. a 2. stupňa základných škôl prebiehala od 28.3.2020, kedy bola oficiálne vyhlásená. Odfotené alebo naskenované súťažné komiksové príbehy mohli súťažiaci posielať do 30.4.2020. O konečnom poradí a rozdelení výhier rozhodovalo hlasovanie verejnosti na facebooku Okresnej knižnice Dávida Gutgesela, ktoré prebiehalo od 4.5.2020 do 24.5.2020. Popri hlasovaniu verejnosti hodnotila práce aj porota, ktorú tvorili knihovníčky Okresnej knižnice Dávida Gutgesela - Bc. Alžbeta Kutašovičová, Mgr. Jana Lipková a Bc. Lucia Petrušová.
 
Do súťaže sa prihlásilo 15 žiakov 4.A triedy zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom 1 v Bardejove, pod vedením pani učiteľky Mgr. Renáty Kicovej.
 
Hreje nás pri srdci, že žiaci popri plneniu úloh, ktoré posielali svojim učiteľkám a učiteľom, urobili niečo navyše a využili toto obdobie karantény na zapojenie sa do našej literárno-výtvarnej súťaže. Toto ich úsilie sme ocenili aj počas vyhodnocujúceho stretnutia, na ktorom na nich čakalo filmové spracovanie básne Komiks od Daniela Heviera a predstavenie jednotlivých prác vo forme prezentácie s hovoreným komentárom.
 
Víťazi v jednotlivých kategóriách získali diplomy a vecné ceny. Ceny víťazom odovzdali riaditeľka Okresnej knižnice Dávida Gutgesela Mgr. Iveta Michalková a knihovníčka Bc. Lucia Petrušová. Po odovzdaní cien nasledoval príhovor a poďakovanie pani riaditeľky všetkým prítomným.
 
Súťažné práce, ktoré boli ocenené, postupujú do celoslovenskej súťaže o najlepšiu komiksovú prácu s názvom „KOMIKSIÁDA ALEBO KOMIKSOM K ČÍTANIU“, ktorú vyhlásila Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou a Prešovský samosprávny kraj v rámci projektu VRANOVSKÉ KNIHODNI.
 
Veríme, že účasť v literárno-výtvarnej súťaži Komiksiáda priniesla súťažiacim dobrý pocit a bola pre nich inšpiráciou do ďalšej práce.
 
Víťazka hlasovania na facebooku Okresnej knižnice Dávida Gutgesela:
Ivana MLYNÁROVÁ
 
Hlavná cena:
1. miesto: Katarína MIKULOVÁ
2. miesto: Michaela MIŠÍKOVÁ
3. miesto: Ondrej KUKULSKÝ
 
Cena poroty:
Kristína SOROKOVÁ
(14:05, J. Lipková, Oddelenie literatúry pre deti a mládež, OKDG)
Diskusia
Pridať komentár