Dvaja muži a jedna žena obvinení z drogovej trestnej činnosti

2290x
19. Jún 2020
Dokopy bolo zaistených takmer 3000 dávok
 
Dvaja muži a jedna žena boli obvinení z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 
 
Prešovský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci tohto trestného činu. Muž z Prešova si zadovážili a následne pri sebe v osobnom motorovom vozidle držal a prechovával omamné a psychotropné látky Cannabis. Išlo o množstvo, z ktorého by bolo možné pripraviť takmer 1400 bežných jednotlivých dávok drogy.
 
35 ročný muž z Prešova bol zadržaný ako podozrivý zo spáchania drogovej trestnej činnosti. Okresný vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Následne bol zo strany vyšetrovateľa spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie. Sudcom Okresného súdu v Prešove bol obvinený muž vzatý do väzby. 
 
Aj popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z trestného činu 26 ročnému mužovi z Bratislavy za takmer 900 dávok pervitínu a 21 ročnej žene zo Spišskej Novej Vsi za takmer 500 dávok pervitínu. Následne bol zo strany vyšetrovateľa spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie.
 
V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.
(11:45, krpz)
Diskusia
Pridať komentár