VIDEO | Získajte príspevok 600 eur od Komunitnej nadácie Bardejov

932x
11. Jún 2020
Výzva na predkladanie projektov 
Pozrite si videoreportáž 
 
Komunitná nadácia Bardejov v rámci grantového programu Čistý Bardejov vyhlásila výzvu na predkladanie projektov. Uchádzať sa o príspevok vo výške 600 eur môžu aktívni občania, neziskové organizácie a inštitúcie zriadené štátom alebo samosprávou, ako sú školy, kultúrne, osvetové strediská a podobne.
 
„Na aktivity jednak skrášľujúce verejné priestranstvá, alebo aj priestranstvá pred organizáciami a dokonca aj pred bytovými blokmi. Takisto môžu žiadať prostredníctvom malého projektu na vzdelávacie aktivity neformálneho charakteru či už by to to bolo vo forme webinárov alebo, keď situácia dovolí tak samozrejme aj pri fyzickom lektorovaní. Radi podporíme aj takéto nápady a projekty, ktoré podporujú, posilňujú vedomie u ľudí správať sa k životnému prostrediu veľmi pozitívne a ústretovo,“ priblížil správca Komunitnej nadácie Bardejov Jozef Jarina.
 
Deadline predkladania projektov je do 15. júna. Podmienkou uchádzania sa o grant je konzultácia predkladaného projektu žiadateľa s pracovníkom nadácie. Grantový program Čistý Bardejov obsahuje dve nadstavbové časti. Prvou je motivačná časť, ktorá motivuje obyvateľov Bardejova k udržiavaniu verejných priestranstiev, či už bytových domov, rodinných domov alebo aj organizácii.
 
„Tá druhá nadstavbová časť programu čistý Bardejov tá je reštrikčného charakteru. Tam už je to možno známe mnohým obyvateľom, kedy ich vyzývame ku všímaniu si verejných priestranstiev, nie len verejných a objektov na území mesta a nahláseniu nám alebo urobeniu fotografickej snímky a zaslaniu nám do kancelárie komunitnej nadácie, ktoré vlastne zobrazujú veľmi škaredé miesto, alebo objekt, ktorý neprispieva ku peknému prostrediu mesta,“ dodáva Jozef Jarina.
 
Obidve nadstavbové časti programu Čistý Bardejov sú vyhodnocované. Najškaredšie miesto získa nepopulárne ocenenie Bodliak mesta.
(19:00, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár